Ο Βραζιλιάνος μέσος σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον κόσμο του Ολυμπιακού και ξεκαθάρισε πως είναι ευτυχισμένος στους Πειραιώτες και την Ελλάδα.

Ο Γκιγιέρμε είπε ανάμεσα στα άλλα για:

Το εάν το να σκοράρεις στο Champions League έχει άλλη αίσθηση: Δεδομένα. Αν και ήταν στα νοκ άουτ ματς έχει ειδικό βάρος και είναι πολύ ωραία αίσθηση. Σκόραρα με την Πλζεν δύο φορές και περάσαμε Μπασακσεχίρ και Κρασνοντάρ για να πάμε στην φάση των ομίλων.

Τον ρόλο του και το εάν είναι στην πρώτη γραμμή: Ναι είμαι στις βασικές επιλογές. Όπου έπαιξα στην Ευρώπη πήρα πολλές ευκαιρίες. Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πάντα εκτιμούν έναν αμυντικό χαφ με ευχέρεια να πασάρει και να αλλάζει τα δεδομένα. Στο κέντρο για να μπορείς να σταθείς πρέπει να είσαι σαν… πίτμπουλ.

Την ζωή στην Ελλάδα: Περνάω πολύ καλά.  Η γλώσσα είναι δύσκολη ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται και δεν ρισκάρω να μιλάω τόσο στα ελληνικά, αλλά έχω βελτιώσει τα αγγλικά μου. Η Αθήνα είναι πανέμορφη. Εγώ, η γυναίκα μου Λετίσια και ο γιος μου Νταβίντ (σ.σ. δύο ετών και επτά μηνών) περνάμε εξαιρετικά.

Το τι κάνει εάν κάποιος δεν μιλάει αγγλικά: Τότε πάω στο Google Translate. Πάντα λειτουργεί (σ.σ. γέλια).

Το συμβόλαιό του έως το 2021 με τον Ολυμπιακό και το μέλλον του: Δεν είναι ποτέ απλό και εύκολο ένας παίκτης να μιλάει για το μέλλον του. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος εδώ στην Ελλάδα. Είμαι πολύ καλά, κάνω καλά παιχνίδια και νιώθω γερός και χρήσιμος στην ομάδα μου. Δεν με απασχολεί τόσο το μέλλον.

Τους οπαδούς του Ολυμπιακού και εάν είναι το ίδιο φανατικοί όπως με την Κορίνθιανς: Πολύ. Είναι πραγματικά φανατικοί οπαδοί. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πιο φανατικοί ακόμα και από αυτούς της Κορίνθιανς. Μπορώ να πω ότι εδώ επικρατεί ακόμα πιο μεγάλη… τρέλα από τη Βραζιλία με την καλή έννοια. Επίσης επειδή μπορούν να κουβαλούν σημαίες και πανό είναι πολύ πιο εντυπωσιακό το θέαμα στις εξέδρες. Είναι σαν ένα τρομερά εντυπωσιακό… πάρτι στην κερκίδα.

Πηγή: gazzetta.gr