Μπορεί χθες ο Ολυμπιακός να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πίσω στο σκορ με 2-0 από την Τότεναμ, ωστόσο κατάφερε στην πρεμιέρα του στο Champions League 2019-20 να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς ισοφάρισε σε 2-2, ενώ θα μπορούσε να κάνει ακόμη και την απόλυτη ανατροπή, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παράτησαν ποτέ το αγωνιστικό τους πλάνο, παρά το γεγονός ότι η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης έκαναν γκολ τις δύο πρώτες ευκαιρίες τους, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Πέδρο Μαρτίνς. Επί των ημερών του Πορτογάλου προπονητή οι επιδόσεις του πειραϊκού συλλόγου στην Ευρώπη είναι εξαιρετικές, έως και εντυπωσιακές.

Πιο συγκεκριμένα, σε 19 ματς σε Champions League και Europa League η ομάδα του Μαρτίνς μετρά 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Σε αυτά τα ματς οι παίκτες του έχουν σκοράρει 39 φορές και έχουν δεχτεί 15 γκολ.

Μεγάλο ρόλο στο να διαμορφωθεί αυτή η στατιστική εικόνα παίζει το Καραϊσκάκη, στο οποίο ο Ολυμπιακός μετρά σε 10 ευρωπαϊκά ματς, 7 νίκες και 3 ισοπαλίες, δίχως ακόμη καμία ήττα με γκολ 30 υπέρ και μόλις 7 κατά. Μάλιστα, στο διάστημα αυτό έχουν αντιμετωπίσει ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μίλαν, η Τότεναμ, η Ντιναμό Κιέβου ή η Μπέτις, καθώς και αξιόλογα μεγέθη όπως η Μπέρνλι, η Μπασακσεχίρ και η Κράσνονταρ.

Το ποσοστό των νικηφόρων αγώνων για τον Μαρτίνς ανέρχεται στο 57,8%, 26,3% έχει στα Χ και μόλις 15,7% σε ήττες.