Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξεκαθαρίσει εδώ καιρό πως δεν θέλει με τίποτα τη βία στα γήπεδα. Ο ίδιος από μέρους του κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να περάσει αυτήν την άποψη και να μην υπάρχουν τα οποιαδήποτε προβλήματα σε αγώνες του Ολυμπιακού και όχι μόνο.

Σήμερα είχε στα γραφεία της ομάδας του Ολυμπιακού συνάντηση με εκπροσώπους της ομάδας των Θρησκευόμενων Κόκκινων Επιστημόνων. Σ᾿ αυτήν πέραν του Μαρινάκη παρέστησαν οι Σωκράτης Κομινάκης, Γιάννης Βρέντζος, Γιάννης Μώραλης, Γιάννης Γιαννόπουλος και από πλευράς των Θ.Κ.Ε. οι Γιάννης Δαλέζιος, Ηλίας Μπαζίνας, Βασίλης Καρδάσης, Χρήστος Πιππίνης, Τάκης Παττάς, Γιώργος Κεντρωτής, Παναγιώτης Μαχαίρας, Γιώργος Κίττας, Γιώργος Ρούσης και Θόδωρος Πέππας.

Όχι στην βία, ναι στο ποδόσφαιρο, το κέφι, τη χαρά και την διασκέδαση

Το βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της βίας στα γήπεδα. Όπως τονίστηκε αυτή δεν πρέπει να συνδέεται με τον αθλητισμό. Επισημάνθηκε δε πως το ποδόσφαιρο είναι απόλαυση, χαρά, διασκέδαση και κέφι και όχι βία.Συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα τα οποία στερούν από το σύνολο των φιλάθλων την παρουσία τους στο γήπεδο, συνδέοντας κακώς το ποδόσφαιρο με τη λέξη βία.

Θα μοιραστούν 15 χιλ. βιβλία

Σαν πρώτη ενέργεια αποφασίστηκε, ύστερα από πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, η προμήθεια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός 15.000 βιβλίων από την τελευταία έκδοση των Θ.Κ.Ε. με τίτλο «Οπαδική βία», τα οποία θα διατεθούν στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Επίσης συμφωνήθηκε οι συναντήσεις αυτές να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: gazzetta.gr