Η κατάκτηση των τριών τίτλων που θα διεκδικήσει σε ισάριθμες διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Euroleague), είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίκτες συμφώνησαν απόλυτα σε αυτό, μέσω των δηλώσεων που έκαναν στο πλαίσιο της παρουσίασης της φανέλας και των νέων παικτών το απόγευμα της Πέμπτης. Έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό δήλωσαν οι Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Μάριτς και Σάτο.

«Τώρα ξεκινούν τα δυνατά φιλικά για μας. Όπως κάθε χρόνο, στόχος μας είναι και οι τρεις τίτλοι», είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Στο ίδιο μήκος με τον προπονητή του και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης: «Αρχίζει άλλη μια δύσκολη χρονιά κι εμείς θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και αν αξίζουμε να πάρουμε όλους τους τίτλους».

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, από την πλευρά τους, δήλωσαν έτοιμα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

«Ξέρω πως ήρθα για να καλύψω το κενόν του Πέκοβιτς, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Θέλω να προσφέρω ακόμα περισσότερα», είπε ο Άλεξ Μάριτς για να πάρει τη σκυτάλη ο Ρομέιν Σάτο: «Είναι διαφορετικά από την Σιένα και για μένα είναι μία νέα πρόκληση, αλλά έχω σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές που μπορούν να με βοηθήσουν. Όταν παίζεις για τον Παναθηναϊκό, πρέπει να σκέφτεσαι ότι θα μπεις μέσα στο παρκέ και θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να έχεις στο μυαλό μου μόνο το πώς θα νικήσεις».

Τυχερό και περήφανο χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Κώστας Καϊμακόγλου, αναφορικά με τη νέα του… οικογένεια: «Αισθάνομαι υπερήφανος και τυχερός. Το να βρεθώ σε μία μεγάλη ομάδα είναι κάτι που ζήταγα για πολλά χρόνια. Οι συνθήκες στον Παναθηναϊκό είναι ακόμη καλύτερες απ’ ό,τι είχα φανταστεί. Από την πρώτη ημέρα εδώ κατάλαβα τι σημαίνει “Παναθηναϊκός”, ότι όλοι είναι μία οικογένεια, σε “αγκαλιάζουν” από την πρώτη στιγμή και σε κάνουν να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι κοντά τους σαν πολλά χρόνια. Στόχος μου ως νέος στην ομάδα είναι βοηθήσω, να δουλέψω και να κάνω ό,τι μου ζητηθεί. Μου αρέσει που ο προπονητής είναι απαιτητικός. Όπως είπα, είμαι έτοιμος να σκοράρω, να πασάρω, να παίξω άμυνα, ό,τι χρειάζεται για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Από την πλευρά του, ο Βουγιούκας δήλωσε: «Κάνουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες προπόνηση κι ο καθένας μας έχει βάλει στόχο να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος παίκτης μπορεί και να βοηθήσει την ομάδα. Για μένα σίγουρα είναι ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα μου η μετακίνησή μου από τον Πανελλήνιο στον Παναθηναϊκό. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον αρχηγό του. Πιο συγκεκριμένα, υποσχέθηκε να πείσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη να φορέσει και πάλι την φανέλα της Εθνικής. «Όχι μόνο θα του μιλήσω, αλλά θα κάνω ό, τι μπορώ για να τον πείσω να γυρίσει στην Εθνική. Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο και πιστεύω ότι ο Δημήτρης θα παίξει και πάλι για την Ελλάδα», είπε ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΚΑΕ.

Όσον αφορά στο «τριφύλλι» και στη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες; «Είναι νομοτελειακό, κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται. Εμείς κάνουμε ό,τι μας ζητάει ο προπονητής. Θέλουμε κάθε χρόνο όλους τους τίτλους κι αυτό θέλουμε κι φέτος».

Πηγή: sport-fm.gr