Τη βεβαιότητά του, για εκλογική νίκη το Σάββατο, εξέφρασε ο Δημήτρης Ηλιάδης, υποψήφιος -όπως και ο Λάμπρος Σκόρδας- στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου.

«Ο κόσμος του Αρη έχει κρίση και θα καταδικάσει με την ψήφο του, πρακτικές του παρελθόντος. Η σωτηρία του Άρη δεν ήταν υπόθεση του Σκόρδα. Οι αμαρτίες που έκανε δεν εξαγνίζονται με τίποτα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:


Για το εάν η πρότασή του είναι διαχειριστική ή επενδυτική:
«Τα μοντέλα είναι δύο. Αυτοί που βάζουν λεφτά για tην τρέλα τους και αυτοί που προσδοκούν προσωπικά επιχειρηματικά κέρδη. Στη δεύτερη κατηγορία, προφανώς, δεν ανήκουμε. Η πρότασή μου έχει στόχο να φύγει ο Αρης απ΄ το χείλος της καταστροφής, να δημιουργήσει μια αξιοπρεπή ομάδα και όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να πάμε στην αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών».

Για το εάν είναι διατεθειμένος να καλύψει την αύξηση του Μ.Κ και να γίνει μεγαλομέτοχος:
«Αν έρθει, αποδεδειγμένα ισχυρότερος οικονομικά παράγοντας από την ομάδα μου, θα αποχωρήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Το θέμα είναι μεγαλουργήσει ο Αρης και όχι να επιβιώσουμε εμείς διοικητικά. Το πλάνο περιλαμβάνει το να γίνουμε κάποια στιγμή μεγαλομέτοχοι, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το πόσα χρήματα χρειάζεται ο Αρης, προκειμένου να επιβιώσει:
«Δεν παίζω με την αγάπη του κόσμου. Ημουν αυστηρός σε πρόταση χορηγίας πολλών εκατομμυρίων για την ονομασία του γηπέδου, γιατί δεν πείστηκα. Θα μπορούσα να το κάνω σημαία και να κερδίσω ψήφους. Εάν οι φίλοι του Αρη εκπαιδεύτηκαν να ζουν με ψεύτικες υποσχέσεις, εγώ δεν θα το κάνω».

Για το πώς κρίνει το ότι ο αντίπαλός του (Σκόρδας) ελέγχεται για παλαιότερες χρήσεις:
«Είναι παράξενο. Ο κόσμος του Αρη έχει κρίση και θα καταδικάσει με την ψήφο του, πρακτικές του παρελθόντος. Η σωτηρία του Αρη δεν ήταν υπόθεση του Σκόρδα. Οι αμαρτίες που έκανε δεν εξαγνίζονται με τίποτα».

Για το πώς κρίνει το ότι ο αντίπαλός του ήταν μέχρι πρότινος ανεπιθύμητος στον Αρη:
«Ο κ. Σκόρδας προκαλεί ερωτηματικά, όπως απαξιωτικά μίλησε χθες. Του απάντησα στο ίδιο ύφος γι` αυτά που είπε, αλλά δεν θα συνεχίσω να το κάνω».

Για τον αν κάποιοι κέρδισαν χρήματα από τον Αρη:
«Δεν μπορώ να το πω, δεν έχω στοιχεία. Ξέρω πως υπήρξε μέλος, που δανείστηκε από τον Αρη και δεν επέστρεψε τα χρήματα. Για το “επάγγελμα” ΑΡΗΣ, θα μιλήσω στο μέλλον. Δε βάλαμε τυχαία το όνομα ”Αρης-Διαφάνεια”. Ο Αρης ή κάνει επανεκκίνηση ή θα πρέπει να σβήσει. Θα δεχθούμε πόλεμο και το γνωρίζω. Η ”Αρης-Εμπορική” είναι υπερχρεωμένη, παρά το γεγονός πως δεν είχε ανταγωνιστή».

Για το αν ο έλεγχος θα έχει αποτέλεσμα:
«Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα βγουν στο φως. Εάν αναλάβουμε, θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να έρθουν στοιχεία στον αέρα».

Για το τί σημαίνει επανεκκίνηση:
«Σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να γίνει ο πραγματικός ΑΡΗΣ που φαντάζεται ο κόσμος. Να γίνει ισχυρός συμπαίκτης των μεγάλων και να μην παραμένει επαίτης απέναντί τους».

Για την εσωστρέφεια του Αρη και πως μπορεί να ξαναφέρει στο γήπεδο, κόσμο που έφυγε από την ομάδα:
«Εγιναν πολλά, που ανάγκασαν τον κόσμο να φύγει. Ολοι οι Αρειανοί έχουν θέση στον Αρη…».

Για τον αν τα χρήματα είναι διασφαλισμένα: «Οι χορηγοί είναι υπαρκτοί και θα κάνουμε πράξη όσα δηλώσαμε. Ημουν αυστηρός σε θέματα, όπως η ονομασία του γηπέδου, με πολλά εκατομμύρια, αλλά δεν το έκανα, γιατί δεν πείσθηκα».

Για την “επίθεση” Σκόρδα και τον τρόπο που επιλέγει να αντιπαρατεθεί: «Ισως δεν έχει επιχειρήματα. Του ζητήσαμε και ένα βιογραφικό να δούμε. Το θέμα δεν είναι ο Ηλιάδης ή ο Σκόρδας. Δεν είναι ο αντίπαλός μας και η ιστορία θα τελειώσει το Σάββατο. Αντίπαλός μας είναι τα μεγάλα προβλήματα του ΑΡΗ και όχι ο Σκόρδας».

Για την εξυγίανση και το “99” και αν θα υποστηρίξει τους νομικούς: «Βεβαίως και θα το υποστηρίξουμε. Ολοι είναι ικανοί νομικοί και έφθασαν σε μια επιτυχία που είναι το πρώτο βήμα σωτηρίας του ΑΡΗ. Θα συνεργαστούμε, γιατί δεν είμαι δογματικός. Χρειάζονται πολλά ακόμα, εκτός από φρέσκα χρήματα. Θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να κλείσει θετικά το 99 και να γυρίσει σελίδα ο Αρης».

Για τον αν θα έχει “φρέσκο” χρήμα, εφόσον εκλεγεί:
«Είπα ότι δεν θα λαϊκίσω και θα υποσχεθώ μόνο όσα μπορώ να κάνω. Πριν τις εκλογές τα βάλαμε όλα κάτω και είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει φρέσκο χρήμα και θα τα καταφέρουμε».

Για τις μαζικές εγγραφές στην ΚΜΑ, τις τελευταίες ώρες και τί θα παίξει ρόλο στην εκλογική διαδικασία του Σαββάτου: «Εχω τις πληροφορίες για αθρόες εγγραφές στην ΚΜΑ και πιστεύω ότι κάποιοι δεν δικαιούνται να εγγραφούν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αν ο κόσμος ψηφίσει μαζικά, το μέλλον θα κριθεί από τους ίδιους».

Για τους λόγους που διεκδικεί την προεδρία του Αρη:
«Είπα και στη Γ.Σ. ότι το πάθος μου υπερισχύει όλων των άλλων. Χρειάζεται ο Αρης ισχυρή διοίκηση, για να αλλάξει σελίδα. Το πάθος μου με έκανε να ασχοληθώ».

Πηγή: Sport-fm.gr