Η εθνική Ελλάδας γνώρισε χθες την ήττα με 79-78 από τη Βραζιλία, στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου στο Μουντομπάσκετ 2019. Η αναμέτρηση πήρε μορφή θρίλερ και κρίθηκε στις τρεις βολές που κέρδισε ο Κώστας Σλούκας από φάουλ του Λουζάντα πίσω από το κέντρο του γηπέδου, την ώρα που επιχειρούσε σουτ της απελπισίας…

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε κατάφερε να πετύχει τις δύο πρώτες βολές, αλλά στην τρίτη αστόχησε, με αποτέλεσμα η νίκη να πάει στους Λατινοαμερικάνους. Ωστόσο, φαίνεται πως εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι αντικανονικό, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε/έπρεπε να δώσει τη νίκη στη «γαλανόλευκη».

Το διώξιμο της μπάλας από τον Μπρούνο Καμπόκλο πάνω από τη ρακέτα, αν και δεν φάνηκε με την πρώτη ματιά, με μια πιο προσεκτική παρατήρηση της φάσης, φαίνεται ότι ήταν αντικανονικό. Ο φόργουορντ των Μέμφις Γκρίζλις φαίνεται πρώτα να χτυπάει τη στεφάνη και μετά την μπάλα, ενώ υπάρχει και δεύτερη παράβαση αφορά το γεγονός ότι η μπάλα βρίσκει το ταμπλό μετά τη στεφάνη και στη συνέχεια έρχεται το διώξιμο.

Αυτό όχι μόνο δεν είναι σύννομο των κανονισμών, αλλά η βολή έπρεπε να μετρήσει για δύο πόντους. Δηλαδή, η νίκη θα έπρεπε να πάει στην εθνική Ελλάδας.

Πάντως, για να υπάρχει πλήρης και εξακριβωμένη άποψη για τη φάση, θα πρέπει να υπάρχει ριπλέι από την απέναντι πλευρά, από εκεί που φαίνεται ο Καμπόκλο να κάνει την παράβαση.

Δείτε την τρίτη βολή του Σλούκα στο 2:15:

 

Δείτε τη φάση και από άλλο βίντεο: