Η αναζήτηση για την εύρεση του διαδόχου του Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της ΑΕΚ, αν εξαιρεθεί η περίπτωση του Γκουστάβο Πογέτ, δεν έχει αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, η αποδοχή του Νίκου Κωστένογλου από αποδυτήρια και κόσμο, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε σε απόλυτο βαθμό και στο ουσιαστικό σκέλος της δουλειάς (διαχείριση και κοουτσάρισμα), έφερε σαν αποτέλεσμα τη λύση στο πρόβλημα…

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr, η απόφαση είναι να συνεχίσει ο 48χρονος Έλληνας τεχνικός στο «τιμόνι» της Ένωσης ως μόνιμος και να ενισχυθεί το επιτελείο του με πρόσωπα που θα μπορούν να τον βοηθήσουν στο πολύ δύσκολο έργο του… Πρόκειται για μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί και την οποία γνωρίζει (και) εκείνος, που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα έχει άμεσα ισχύ.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο Ίλια Ίβιτς πραγματοποίησε τις επαφές που έπρεπε και εκτός του Πογέτ, ο οποίος ήταν η πρώτη και βασική επιλογή (αλλά αξίωσε περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ συνολικά) για τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή, υπήρξε άλλη μια «δυνατή» περίπτωση, την οποία πίστευε πολύ, αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στην Ελλάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, η οποία επιλογή θα εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο και η ΑΕΚ θα πήγαινε ξανά (και ξανά) σε… προπονητή στοίχημα. Κάτι που θα ήταν εγκληματικό για την Ένωση και το ποδοσφαιρικό της τμήμα. Είναι δεδομένο ότι η εποχή δεν είναι ευνοϊκή για ιδανικό αντικαταστάτη και από τη στιγμή που δεν υπήρχε δεδομένα σίγουρη λύση, αποφασίστηκε ότι η λύση του «Κωστέ» είναι η πιο σοφή.

Άλλωστε, είναι κάτι που επιθυμούσαν οι ποδοσφαιριστές, σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος, που είδε να αλλάζει η κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένο πως σε δύσκολα ματς ο Κωστένογλου ανταποκρίθηκε απόλυτα, όχι μόνο στο κομμάτι της ψυχολογικής και πνευματικής προετοιμασίας της ομάδας (όπου άλλαξε τα πάντα και έκανε τους ποδοσφαιριστές ένα δυνατό γκρουπ μεταξύ τους ξανά), αλλά και στο αγωνιστικό.