Δεν ήταν μόνο η Τσέλσι που κατάφερε να γίνει πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ σε δύο διαδοχικές χρονιές και να καταγράψει ένα σημαντικό ρεκόρ.

Οι Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα, αποτελούν πλέον τους δύο ποδοσφαιριστές που έχουν στην προσωπική τους τροπαιοθήκη μετάλλια νικητή από το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Euro) και το Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ).

Συγκεκριμένα, οι δυο τους ήταν μέλη στην εθνική Ισπανίας το 2010 και το 2012 (σ.σ ο Τόρες ήταν και το 2008), όταν οι Ίβηρες κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αντιστοίχως, ενώ με τους «μπλε» του Λονδίνου έχουν πάρει το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και φέτος το Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Μπενφίκα.

Αμφότεροι έβαλαν την… προσωπική τους σφραγίδα στο παιχνίδι με τους «αετούς» της Λισαβόνας, καθώς είχαν συμμετοχή στα γκολ της ομάδας τους, με τον Τόρες να σκοράρει το πρώτο και τον Μάτα να τα δημιουργεί και τα δύο, διασφαλίζοντας έτσι την σημαντική τους προσωπική διάκριση.

Πηγή: england365.gr