Η πολιτική της διοίκησης του Άγιαξ είναι γνωστή σε όλους. Αποκτά νεαρούς, εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, εργάζεται μεθοδικά μαζί τους και στη συνέχεια τους πουλάει σε ομάδες της Ευρώπης, εισπράττοντας αξιόλογα ποσά. Η συνταγή είναι παλιά, αλλά πολύ πετυχημένη. Για αυτό το λόγο δεν πρόκειται να αλλάξει το ερχόμενο καλοκαίρι, κατά τη μεταγραφική περίοδο, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας, Φρανκ Ντε Μπουρ.

«Περιμένω πως, τουλάχιστον, τρεις ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι. Αυτή είναι η μέθοδος την οποία χρησιμοποιεί ο σύλλογος πολλά χρόνια τώρα και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να διαφοροποιηθεί», εκτιμά ο παλαίμαχος άσος.

Τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφια για αποχώρηση είναι γνωστά και ο Ντε Μπουρ δεν έχει πρόθεση να τα αποκρύψει. «Όλοι γνωρίζουν πως ο Έρικσεν, ο Αλντερβέιρελντ και ο Ντε Γιονγκ είναι εκείνοι που θα παραχωρηθούν. Το να ελπίζω πως του χρόνου θα έχω έστω έναν από αυτούς στην ομάδα, κινείται στο χώρο της ουτοπίας», παραδέχτηκε ο Ντε Μπουρ.

Ωστόσο, ο προπονητής του Άγιαξ δεν μοιάζει να έχει πρόβλημα με τις αποχωρήσεις. «Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε στο σύλλογο, οπότε δεν με απασχολεί αν κάποιοι θα φύγουν. Κάποιοι άλλοι θα έρθουν και αποστολή μας είναι να τους βελτιώσουμε, να συμβάλλουμε στην εξέλιξή τους και έτσι να επανδρώσουμε με επιτυχία την ομάδα του Άγιαξ. Για ποιο λόγο, λοιπόν, θα έπρεπε να έχω πρόβλημα;»

Πηγή: sport-fm.gr