Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εθνική Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, για το Μουντομπάσκετ 2019 που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει μεγάλες βλέψεις για τη διοργάνωση και σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση της ομάδας.

Εκεί βρέθηκαν φυσικά όλα τα αστέρια της ομάδας, όπως οι αδελφοί Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης, αλλά φυσικά και ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να στέκεται στα παιδιά που έπαιξαν στα προκριματικά, αλλά δεν θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από την πλευρά του, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για την ποιότητα της ομάδας που έχει στα χέρια του, ενώ χαρακτήρισε τους παίκτες του εξαιρετικούς χαρακτήρες.

Βασιλακόπουλος: Λυπάμαι που δεν είναι κάποια παιδιά εδώ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης -μεταξύ άλλων- μίλησε για τους παίκτες που δεν θα βρεθούν στη διοργάνωση και τόνισε ότι τα ονόματά τους πρέπει να μνημονεύονται, ενώ έστειλε το μήνυμά του πως το μπάσκετ στη χώρα τα πηγαίνει πολύ καλά.

«Το ελληνικό μπάσκετ πάει πολύ καλά, γιατί κάποιοι γκρινιάζουν. Έχει υποδομή και είναι καλά θεμελιωμένο. Ο Έλληνας παίκτης εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τους παίκτες του ανώτατου επιπέδου, τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας. Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μια ομάδα που συγκροτήθηκε με μεγάλες δυσκολίες. Τα παιδιά γνωρίζουν τις δυσκολίες, τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις. Οφείλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά, ορισμένοι δεν είναι εδώ και λυπάμαι, αλλά πρέπει να μνημονεύουμε τη συμβολή τους», είπε σχετικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε: «Τα παιδιά γνωρίζουν τις δυσκολίες, τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις. Οφείλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά, ορισμένοι δεν είναι εδώ και λυπάμαι, αλλά πρέπει να μνημονεύουμε τη συμβολή τους. Προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ταξίδι που πιστεύω πως θα είναι επιτυχές. Θα είμαστε όλοι, έστω και νοερά, εκεί για να συμβάλουμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αθλητικό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί».

Σκουρτόπουλος: Έχουμε ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: «Αρχίσαμε μια δύσκολη προσπάθεια σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Σχηματίσαμε ένα γκρουπ 35 παικτών, όποιο παιδί χρειάστηκε να βοηθήσει ήταν εκεί στις δύσκολες στιγμές, χωρίς να προκαλέσουμε κανένα θέμα με τις ομάδες. Το DNA του μπάσκετ είναι ριζωμένο στον Έλληνα, απλά χρειάζεται σωστή διαχείριση. Τα παιδιά που παρουσιάστηκαν ανταποκρίθηκαν στο 110% και υπήρχε αρκετά καλή οργάνωση για τα νέα δεδομένα. Όλες αυτές οι συνιστάμενες λειτούργησαν απόλυτα και καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή».

Με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να συμπληρώνει: «Έχουμε ένα γκρουπ με μεγάλα ονόματα, ποιότητα, αλλά και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Θέλουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε θετικά. Πάμε σε ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως το δυσκολότερο που έχει γίνει ποτέ, αλλά και η ομάδα μας έχει δείξει ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο. Εύχομαι με τη δική σας θετική ενέργεια να τελειώσουμε αυτό το ταξίδι στο υψηλότερο δυνατό σημείο», δήλωσε στη σημερινή Media Day της Εθνικής».

Μπουρούσης: Υπάρχει άγχος για να πετύχουμε κάτι καλό

Όσο για τον αρχηγό της «γαλανόλευκης», Γιάννη Μπουρούση, δήλωσε ότι «η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο, να καταφέρουμε να κάνουμε το καλύτερο. Κακά τα ψέμματα, υπάρχει η αγωνία και το άγχος, γιατί πρέπει η ομάδα να βγει μπροστά και να καταφέρουμε κάτι καλό. Βρισκόμαστε την τελευταία 10ετία εκτός στόχων, ας έχουμε υγεία και ελπίζω να κάνουμε κάτι καλό».