Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέλαβε συμβολικά πρώτος από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ την επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή των αθλητών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η παραλαβή της πρόσκλησης έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έγιναν στο Τόκιο, για τον εορτασμό του ενός έτους πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και η Ελλάδα είχε την τιμητική της, ως η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προσκλήσεις δόθηκαν, επίσης, στους Προέδρους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Κίνας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Σενεγάλης, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας καθώς και στον Αρχηγό της Αποστολής της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων της ΔΟΕ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος Bach είπε: « Σε ένα χρόνο από σήμερα η Ιαπωνία θα γράψει ιστορία. Θα είναι η σπουδαία και μοναδική στιγμή που οι Ιάπωνες θα δείξετε σε όλον τον κόσμο την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις σας, την ριζοσπαστική καινοτομία σας, την κουλτούρα της φιλοξενίας σας και, φυσικά, την αγάπη σας για τον αθλητισμό».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φόρουμ του Τόκιο, όπου θα διεξαχθεί του χρόνου το αγώνισμα της άρσης βαρών, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.