Το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Βικτόρια Πλζεν, στην Τσεχία, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, έδειξε ότι η απουσία του Κώστα Φορτούνη είναι δύσκολο να καλυφθεί ακόμη και από έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία, δεδομένο ταλέντο και πάμπολλες  παραστάσεις όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά. Και αυτό, κυρίως διότι ο Γάλλος αποκτήθηκε για να παίζει κυρίως στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε, μάλιστα, για δύο μεταγραφές, ενός «δεκαριού» και ενός «οκταριού», που θα είναι από τη γαλλική αγορά. Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν γίνεται κίνηση για την απόκτηση των Μπριάν Νταμπό και Γιασίν Μπενζιά.  Μάλιστα, πρόθεση των Πειραιωτών είναι να προχωρήσουν τις δύο υποθέσεις με τη μορφή δανεισμού, η οποία θα περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο Νταμπό, ο οποίος αγωνίζεται στη Φιορεντίνα, φαίνεται πως θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μπίμπρας Νάτχο, ενώ ο Αλγερινός -που ανήκει στη Λιλ και η Λιόν διατηρεί ένα ποσοστό 40% των δικαιωμάτων του- προορίζεται να αντικαταστήσει τον άτυχο αρχηγό του Ολυμπιακού, που θα μείνει τουλάχιστον έξι μήνες εκτός δράσης.

Παράλληλα, από την Αγγλία αναφέρεται πως η Γουλβς δεν σταματά να παλεύει την περίπτωση του Παπέ Σισέ. Οι «λύκοι» φέρονται να ετοιμάζουν μια προσφορά από 15-18 εκατ. ευρώ, ώστε να κάνουν δικό τους τον Σενεγαλέζο στόπερ.

Για τον παίκτη ενδιαφέρον είχε δείξει και η Άρσεναλ, όμως η ομάδα του Γουλβερχάμπτον φαίνεται να κερδίζει τη μάχη.