Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτός που αναλαμβάνει το υφυπουργείο Αθλητισμού, ενδεικτικό του βάρους που δίνει η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον συγκεκριμένο χώρο. Ο λόγος για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος πριν ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοινώσει χθες το νέο κυβερνητικό σχήμα, θεωρούταν φαβορί για κάποιο από τα «μεγάλα» υπουργεία.

Ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας διαδέχεται τον Γιώργο Βασιλειάδη και έχει να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα στον ελληνικό αθλητισμό, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και έχει αρκετά μέτωπα ανοικτά. Ο ίδιος μόνο ξένος δεν είναι με τον χώρο, ενώ είναι γνωστό πως παρακολουθεί στενά τα αθλητικά δρώμενα και ιδίως τα ποδοσφαιρικά. Με άλλα λόγια, είναι γνώστης του αντικειμένου, αλλά κυρίως της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού δεν έχει κρύψει τα αθλητικά του αισθήματα, που έχουν να κάνουν με την ομάδα της γενέτειράς του, τον ΟΦΗ. Εδώ και χρόνια παρακολουθούσε και παρακολουθεί τα ματς στο «Γεντί Κουλέ», ανεξαρτήτως κατηγορίας. Γενικά είναι φίλαθλος με ιδιαίτερη αγάπη στο ποδόσφαιρο και ο ίδιος παρακολουθεί παιχνίδια και άλλων ομάδων από κοντά.

«Ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου. Είμαι ΟΦΗ, τον αγαπώ και δεν θα το έκρυβα ποτέ. Κάθε άνθρωπος είναι οπαδός μιας ομάδας. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κρυβόμαστε και να ντρεπόμαστε. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη ιστορία. Έχουμε στο Ηράκλειο πολύ σημαντικές και ιστορικές ομάδες, όπως οι Εργοτέλης, Ηρόδοτος…», είχε αναφέρει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό του Ηρακλείου, Athletic Radio.

Και είχε προσθέσει: «Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και τρελαίνομαι να βλέπω ανθρώπους που στον ελεύθερο τους χρόνο να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο και στον τόπο μας…

Όταν είχα πάει πρώτη φορά στο “Γεντί Κουλέ” με τον πατέρα μου, με δασκάλευε λέγοντας μου “θα δεις πράγματα που θα σου φανούν παράξενα”. Το ίδιο πράγμα προσπάθησα να κάνω στον γιο μου, αλλά αυτός ήταν πιο παθιασμένος. Μάλιστα, παίζει και ποδόσφαιρο. Μου αρέσει που περνάμε μαζί λίγο χρόνο μαζί και βλέπουμε ποδόσφαιρο».