Ο Ρικ Πιτίνο μπορεί να μην συνεχίζει στον Παναθηναϊκό ωστόσο πριν αναγκαστεί να απαντήσει αρνητικά στους «πράσινους» είχε ξεχωρίσει στη λίστα του έναν παίκτη που «έβγαζε μάτια» στο πρωτάθλημα της Κίνας.

Ο Τζαμάλ Φράνκλιν ο οποίος βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα στο προσκήνιο, αποτελούσε τον «εκλεκτό» του Αμερικανού προπονητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός προπονητής ήταν εκείνος που είχε υπογραμμίσει το όνομα του Φράνκλιν, ενώ είχε ενημερωθεί σχετικά και η πλευρά του παίκτη για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Μέχρι και την τελευταία στιγμή περίμενε στο ακουστικό του για την κλήση του «τριφυλλιού» αλλά μετά την απόφαση του Ρικ Πιτίνο να μην επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αυτομάτως «πάγωσε» και το ενδιαφέρον για τον 27χρονο γκαρντ.

Πρόκειται για έναν παίκτη πραγματική καλαθομηχανή, o οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Κίνα με τη φανέλα των Sichuan Blue Whales με τους οποίους είχε κατά μέσο όρο 32,3 πόντους, 9,9 ριμπάουντ, 7,9 ασίστ, 2,4 κλεψίματα, 1,8 τάπες, ενώ σούταρε με ποσοστό 50% στα σουτ εντός παιδιάς, εκ των οποίων 30% στα τρίποντα, ενώ είχε και 85% στις βολές. Η αλήθεια είναι ότι η πλευρά του παίκτη ακόμα περιμένει τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει Πιτίνο, ωστόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης αναζητά παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και το κυριότερο; Να έχει εμπειρία από την Ευρώπη και δη από την EuroLeague.

Ο Φράνκλιν είχε επιλεγεί στον δεύτερο γύρο του draft το 2013 και δη στο νούμερο 41 από τους Μέμφις Γκρίζλις (24 ματς, 1,8π., 1ριμπ., στο ΝΒΑ) ενώ εκτός από την Κίνα έχει αγωνιστεί και στην G-League.

Πηγή: gazzetta.gr