Είναι 27 ετών, είναι ο ηγέτης της Γαλατάσαραϊ –μόλις στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα-, σκοράρει κατά ριπάς και αν κάποιος σύλλογος top επιπέδου θελήσει να τον αποκτήσει, μάλλον θα πρέπει να βγάλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του.

Ο Μπουράκ Γιλμάζ, μετά από τρεις αποτυχημένες σεζόν… γυρολόγου, αποδεικνύει πλέον πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Από το 2010 μέχρι σήμερα δεν σταματά να βάζει γκολ με αποκορύφωμα τα περσινά 33 με την φανέλα της Τραμπζονσπόρ που του χάρισαν και την μεταγραφή στην Γαλατά.

Στην περίπτωσή του, τα… «θέλει χρόνο προσαρμογής, δεν ξέρει τους συμπαίκτες του κ.α» δεν υφίστανται. Γιατί στην πρώτη του χρονιά στους πρωταθλητές αποτελεί ήδη «βαρόμετρο». Ακόμη και μετά τις μεταγραφές των Ντρογκμπά, Σνάιντερ.

Ο Τούρκος φορ σε 22 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων στις 19 ως βασικός, έχει βρει δίχτυα ήδη 16 φορές! Κι αν αυτό φαίνεται… απλό, που να δείτε τι έχει κάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί, όπου είναι πρώτος σκόρερ στην διοργάνωση, έχοντας 8 γκολ σε 677 λεπτά συμμετοχής –όσα έχει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε 720 λεπτά- κι ενώ όλη η ομάδα του έχει συνολικά 11!

Μάλιστα, ειδικά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Κι αυτό γιατί στα τελευταία 14 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, έχει πετύχει ισάριθμα γκολ, έχοντας μείνει… άσφαιρος μόλις σε τρία ματς! Τελευταίο «θύμα» του δεν ήταν κάποια ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος ή του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η Ανδόρα για τα προκριματικά του Μουντιάλ!

Και τα καλύτερα έρχονται, γιατί άμα το ‘χεις, φαίνεται!

Πηγή: sport-fm.gr