Δύο εβδομάδες απομένουν για την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ με προορισμό την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας για την επόμενη σεζόν, στην οποία στόχος είναι η διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα και κυρίως η είσοδος στους ομίλους του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιθυμεί να γίνουν τουλάχιστον δύο μεταγραφές, ώστε να μπορέσει να έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα «εργαλεία» για να καταστρώσει τα σχέδιά του. Σύμφωνα με τη Live Sport, ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να έχει το έμψυχο υλικό της ομάδας του κατά μεγάλο ποσοστό ολοκληρωμένο, με προτεραιότητα τη μεσαία γραμμή, καθώς αρνητική τροπή πήραν οι υποθέσεις του Χοσέ Κάνιας και Εβγκέν Σάκχοφ.

Ο ένας φαίνεται πως θα είναι ο Ντάγκλας Αουγκούστο από την Κορίνθιανς. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος χαφ αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Ο «δικέφαλος του Βορρά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής, ωστόσο και από τη Βραζιλία αναφέρουν ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την αγορά του παίκτη είναι πολύ λιγότερα από τα 5 εκατ. ευρώ, που αρχικά είχαν γραφτεί.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει και στην απόκτηση εξτρέμ, ο οποίος θα διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Το όνομα που έρχεται στο προσκήνιο είναι του Μίροσλαβ Στοχ, που είχε φορέσει και στο παρελθόν τα ασπρόμαυρα, ως δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε. Ο Σλοβάκος έχει buy out ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στη Σλάβια Πράγας. Σε περίπτωση που τον επαναφέρουν στην Τούμπα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα ξέρουν ότι πηγαίνουν σε μια safe επιλογή, που ξέρει πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα και θα προσαρμοστεί αρκετά πιο εύκολα.

Η ομάδα μιλάει μαζί του και ο παίκτες, σύμφωνα με τον Arena FM είναι θετικός στο να επιστρέψει. Μάλιστα, έκανε μια εξαιρετική σεζόν στην Τσεχία, στην οποία σε 49 παιχνίδια μέτρησε 14 γκολ και 13 ασίστ.

Βέβαια, όλα αυτά κάνουν αναγκαστική την παραχώρηση ενός παίκτη που και παίζει στα εξτρέμ και δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Πρώτο φαβορί μοιάζει ο Πένδρο Ενρίκε, για τον οποίον ενδιαφέρεται η Ατλέτικο Μινέιρο. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο σύλλογος του Μπέλο Οριζόντε θέλει να εντάξει στο δυναμικό του τον έμπειρο μεσοεπιθετικό και βρίσκεται σε επαφές τόσο με τον «δικέφαλο» όσο και με τον παίκτη.