Μια έρευνα από την Αγγλία έρχεται να καταδείξει ότι παρά την καλή εικόνα στις εξέδρες των γηπέδων της χώρας, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα με τη συμπεριφορά των οπαδών, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ρατσιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, που δημοσιεύει σχετική έκθεση του Press Association για τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων στη διάρκεια αγώνων, τα αποτελέσματα έδειξαν πως στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκονται αυτοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 27 καταγεγραμμένα περιστατικά.

Το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα αφορά την περίοδο 2014-18 και τη συγκεκριμένη πεντάδα συμπληρώνουν οι υποστηρικτές των Λιντς (15 συλλήψεις), Μίλγουολ (15 συλλήψεις), Λέστερ (14 συλλήψεις) και Τσέλσι (14 συλλήψεις).

Και μπορεί τα ονόματα των τελευταίων τεσσάρων ομάδων να μην προκαλούν έκπληξη, ωστόσο το να βρίσκεται στην κορυφή αυτό των «κόκκινων διαβόλων» δεν ήταν κάτι που ίσως να περίμενε η πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου. Και αυτό γιατί ο σύλλογος έχει την πλέον… φιλική προσέγγιση των ξένων, επενδύοντας ιδιαίτερα στην αγορά του εξωτερικού και τα κέρδη που μπορεί να αποφέρει. Ωστόσο, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι είναι άλλο κομμάτι η διοίκηση και άλλο οι οπαδοί.

Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο που προκύπτει από τα εν λόγω αποτελέσματα, αφορά το γεγονός ότι από τις 114 συλλήψεις που σημειώθηκαν τη σεζόν 2015-16 στα γήπεδα των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο αριθμός μειώθηκε στις 75 την αγωνιστική περίοδο 2017-18.