Στις 25 Μαρτίου αναμένεται στην Ελλάδα ο Ότο Ρεχάγκελ για να αναλάβει καθήκοντα επίτιμου πρεσβευτή της Γερμανίας και να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Ότο Ρεχάγκελ αναλαμβάνει να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο αρχιτέκτονας του έπους του 2004 αποτελεί επιλογή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόταση.

Η αποστολή του έχει διπλό ρόλο: αφενός μεν να βελτιώσει την εικόνα του… δυνάστη που έχουν οι Έλληνες για τους συμπατριώτες του, αλλά ταυτόχρονα να πείσει τους Γερμανούς πως η εικόνα των αργόμισθων και τεμπέληδων που ζουν με δανεικά, την οποία έχουν αρκετοί στη χώρα του για τους Έλληνες, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Οι διαδικασίες θα είναι γοργές. Ο «Herr Otto» αναμένεται στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου, μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη που θα είναι και πάλι στο πλευρό του σε αυτόν τον μη… ποδοσφαιρικό ρόλο. Ο 74χρονος προπονητής θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ θα υπάρξουν εκδηλώσεις και της γερμανικής πρεσβείας προς τιμήν του.