Ο Αμερικανός τεχνικός μίλησε για τον επίλογο της σεζόν, αλλά και για την απόφαση που καλείται να πάρει.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον κόουτς Γιατρά. Έχω κοουτσάρει απέναντι σε τρομερούς προπονητές. Είναι τιμή μου που έπαιξα και εναντίον του. Δεν είναι επειδή κερδίσαμε. Όμως, αγαπώ τους προπονητές που βελτιώνουν τους παίκτες τους. Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις τους στην Πάτρα. Έχουν τρία όμορφα γυμναστήρια. Έχουν στίβο, έχουν δωμάτιο με βάρη. Ο ιδιοκτήτης έχει τα Coffee Island. Ο κόουτς θα πάρει το δικό του Coffee Island κατάστημα με όσα έκανε σήμερα».

Για το πώς θα θυμάται αυτό το ματς και το αν αποτελεί το τέλος ενός ταξιδιού ή την αρχή μιας νέας διαδρομής: «Πριν από έξι μήνες είπα πως ήρθα με τρεις στόχους. Ο ένας ήταν να κάνω την ομάδα καλύτερη στην άμυνα και την επίθεση. Ο δεύτερος να κάνω τους παίκτες να φτάσουν στις δυνατότητές τους. Ο τρίτος ήταν να φτιάξω την κατάλληλη κουλτούρα. Να παίζει ο καθένας σαν να είναι η τελευταία του κατοχή. Δεν μου έχουν φερθεί ποτέ σαν να είμαι ο πρίγκιπας Χάρι ή ο Ουίλιαμς. Τους τελευταίους έξι μήνες έτσι μου φέρονται εδώ».

Για τις προσωπικές του επιτυχίες αυτό το εξάμηνο: «Ο Παπαγιάννης έγινε καλύτερος. Ο Παπαπέτρου το ίδιο. Δεν θα μπορούσα καν να πω τα ονόματά τους πριν από έξι μήνες. Το ίδιο ισχύει και για τον Θανάση. Όλοι βελτιώθηκαν. Αυτό είναι σημαντικό. Η βελτίωση μιας ομάδας είναι το σημαντικότερο για τον προπονητή. Είμαστε δάσκαλοι. Η ομάδα μου έγινε καλύτερη. Νιώθω πολύ καλά».

Για τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πριν λίγες μέρες: «Είμαστε μόλις στην αρχή. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να επιστρέψω. Είμαστε σε καλό επίπεδο με τον Μάνο. Είναι ο καλύτερος, ο καλύτερος. Θα σας πω μια ιστορία. Στις ΗΠΑ προσέχουμε τι λέμε στα media. Θα σας πω την αλήθεια. Πριν από λίγες μέρες είχα 5% πιθανότητες να επιστρέψω. Συναντήθηκα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κανένας δεν μπορεί να με πατρονάρει. Έχω περάσει πολλά. Όμως, μου έδωσε το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Και αφού έκλαψα, του είπα: “Γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί βγάζεις 10-12-13 εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη σου και τα χάνεις; Δεν βγάζει νόημα. Είναι τρελό. Πρέπει να σε δει γιατρός”. Μου απάντησε κάτι που με πήγε από το 5% στο 50%. Μου είπε: “Κόουτς, η κληρονομιά του πατέρα μου είναι πιο σημαντική από ό,τι κάνω στη ζωή μου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πιο σημαντικοί από εμένα στη ζωή μου. Δεν μπορώ να σου δώσω όσα οι άλλες ομάδες στους προπονητές τους. Αλλά, θα ήθελα να σε πληρώσω τρεις φορές παραπάνω από το συνολικό μπάτζετ τους”. Είμαι πολύ μεγάλος πια. Τα χρήματα δεν έχουν τόση σημασία. Όσα είπε για την πίστη στον πατέρα του και τους φιλάθλους… Αυτό ήταν το πρώτο meeting. Έφυγα με τεράστιο σεβασμό για εκείνον. Βάζει τον πατέρα του και τον κόσμο πάνω από εκείνον. Αυτό σημαίνει τα πάντα για εμένα».

Για την απόφασή του: «Θα αποφασίσω μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Σέβομαι τον Δημήτρη, τον Μάνο. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ και ο Ροζίερ δεν ήταν στα top ταλέντα. Δεν έχουμε μεγάλο ταλέντο. Πρέπει να βρούμε ευκαιρίες. Αυτό θέλει δουλειά και προσπάθεια. Στο παρελθόν είχα 30 προπονητές που έγιναν head coaches. Τύποι που κέρδισαν πρωταθλήματα. Αν υπάρχουν ελληνικές ομάδες, που θέλουν πρώτο προπονητή… Έχω τρεις εξαιρετικούς συνεργάτες. Μπορούσα να φέρω τρεις Αμερικανούς προπονητές. Δεν θα άξιζαν τίποτα μπροστά στους συνεργάτες μου. Σας ευχαριστώ»

Πηγή: gazzetta.gr