Προσωπικά έχει αναλάβει ο Μιγκέλ Καρντόσο το θέμα της απόκτησης χαφ για λογαριασμό της ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει προχωρήσει την υπόθεση παράλληλα με αυτήν του Τσίκο Ζεράλδες, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ψηλά στη λίστα του για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», ο ποδοσφαιριστής αυτός ανήκει σε ομάδα της μεγάλης κατηγορίας της Πορτογαλίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρχει κατάληξη στη συγκεκριμένη υπόθεση ακόμη και μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Το όνομα που αποκαλύπτει η εφημερίδα SportDay, είναι αυτό του 24χρονου Κροάτη, Φίλιπ Κροβίνοβιτς, που ενδέχεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα είτε με δανεισμό, είτε με πώληση.

Ο Κροβίνοβιτς είναι ένας δημιουργικός box to box μέσος, είχε πάρει μεταγραφή 3,5 εκατ. ευρώ από τη Ρίο Άβε στην Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Καρντόσο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της πρώτης. Ωστόσο, ο παίκτης δεν μπόρεσε να βγάλει τις δυνατότητές του στο γήπεδο, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, με συνέπεια οι συμμετοχές του με τη φανέλα των «αετών» της Λισαβόνας να είναι πολύ λίγες.

Όσον αφορά στον σέντερ φορ, παρότι δεν έχει κλείσει ακόμη αρνητικά η υπόθεση του Εζέκιελ Πόνσε, στην Ένωση κινούνται για άλλες λύσεις. Μάλιστα, υπάρχει σοβαρή σκέψη να αλλάξει στρατηγική η ομάδα και μετά τους δανεισμούς με τους Αργεντινούς στράικερ την τελευταία τριετία και να προχωρήσει σε αγορά ποδοσφαιριστή. Τρεις στόχοι έχουν εντοπιστεί και ανάμεσά τους είναι και ο Σουηδός Μίκαελ Ίσακ της Νυρεμβέργης.

Τέλος, για τον στόπερ, η ΑΕΚ εξετάζει παίκτη που αυτό το διάστημα συμμετέχει στα προκριματικά του Euro 2020. Προτάθηκε ο Μόλα Βαγκέ, ο 28χρονος στόπερ από το Μάλι που έχει γαλλικό διαβατήριο. Ανήκει στην Ουντινέζε μέχρι το 2020 και αυτήν τη σεζόν έπαιξε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, μετρώντας 11 συμμετοχές και 3 γκολ, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι ο πρώτος στόχος.