Στο Παρίσι, στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου της FIFA και του Μουντιάλ Γυναικών βρέθηκε ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (CAF) και αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, εκεί όπου τον περίμενε μια μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη.

Ο 59χρονος αξιωματούχος από τη Μαγαδασκάρη, Άχμαντ Άχμαντ, συνελήφθη για διαφθορά και δωροδοκία, έπειτα από καταγγελία του πρώην γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας της οποίας ηγείται, Αμρ Φάχμι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jeune Afrique και όπως αναμεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η κατηγορία που τον αφορά έχει να κάνει με την αλλαγή του χορηγού της Αφρικανικής Ομοσπονδίας από τη γερμανική εταιρία ένδυσης, Puma, στη γαλλική εταιρία Tactical Steel.

Ο Άχμαντ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός αθλητισμού και είναι ακόμη και σήμερα γερουσιαστής στη Μαδαγασκάρη, εξελέγη στο ανώτατο αυτό ποδοσφαιρικό αξίωμα της αφρικανικής ηπείρου το 2017.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε υποστήριξε ότι «είναι όλα ψέματα. Η Puma καθυστερούσε και έπρεπε να βρούμε νέο χορηγό. Αντιλήφθηκα ότι υπήρχε διαφθορά κι αποφάσισα να επέμβω». Μένει να φανεί τι θα αποφανθεί γι’ αυτήν την υπόθεση και η Δικαιοσύνη.