Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, καθώς χθες παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και το ελληνικό κοινό, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε για δύο χρόνια με την Ένωση, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις φάνηκε απόλυτα ενημερωμένος σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο.

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στον Καρντόσο από τους δημοσιογράφους ήταν τα μεταγραφικά. Εκείνος επισήμανε για το κομμάτι αυτό ότι «οι προσδοκίες μου είναι να κλείσουμε όλα τα μέτωπα το συντομότερο δυνατό και στην έναρξη της σεζόν να είμαστε 100% έτοιμοι για τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε». Μάλιστα, φαίνεται ότι ήδη έχει τρέξει κάποιες υποθέσεις, βάσει των «θέλω» του.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι του Σεμπαστιάν Χολμέν, για τη θέση του στόπερ, την οποία οι άνθρωποι του «δικεφάλου» είχαν προχωρήσει αρκετά. Ωστόσο, σύμφωνα με τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, με εισήγηση του Καρντόσο η μεταγραφή δεν προχωράει.

Ο 47χρονος κόουτς μελέτησε τον Σουηδό στόπερ και χθες, στη συνάντηση που είχε με τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Νίκο Λυμπερόπουλο, τους τόνισε πως δεν είναι αυτό που θέλει για το κέντρο της άμυνας. Ο ίδιος φαίνεται να εξετάζει άλλες περιπτώσεις στα στόπερ, ενώ με αυτόν τον τρόπο ίσως ξανανοίξει η… πόρτα για τον Όγκνιεν Βράνιες.