Ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις τη μεγάλη του επιθυμία να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλου Μπάσκετ, στην Κίνα. Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρο ποια στάση θα κρατήσουν οι Μιλγουόκι Μπακς, η ομάδα του, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη της σεζόν, ο προπονητής του διεθνή φόργουορντ στα «ελάφια», Μάικ Μπουντενχόλζερ, στάθηκε στην παρουσία του παίκτη του στο προσεχές Μουντομπάσκετ. «Όλοι θέλουν να παίξουν με τις εθνικές τους. Έχουμε τον Κρις στην Team USA. Είναι μεγάλη τιμή. Έχουν στόχο και δουλεύουν σκληρά για αυτό», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε αναφορικά με τον Αντετοκούνμπο: «Όσο για τους Γιάννη και Ιλιασόβα, οι εθνικές τους βασίζονται σε αυτούς και η προετοιμασία τους θα είναι πολύ σκληρή. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση για το πώς θα διαχειριστούν το κορμί τους. Τιμή μας να είναι στις εθνικές τους».

Επιπλέον, για τον «Greek Freak» επισήμανε: «Για τους οπαδούς μας και τον οργανισμό των Μπακς να έχουμε έναν MVP είναι πολύ σπάνιο και ελπίζω να το απολαύσουμε. Έχουμε έναν εκπληκτικό παίκτη σαν τον Γιάννη. Είναι εκπληκτικό που έχουμε τον Γιάννη στην ομάδα. Είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της καριέρας του. Θα γίνεται συνεχώς καλύτερος».