Το έχει ζήσει σαν παίκτης, θέλει να το κάνει και ως προπονητής. Ο Μίτσελ δεν μίλησε στους παίκτες του για τα όσα μυθικά πέτυχε με τη Ρεάλ. Όλοι τους ήταν πολύ μικροί ή και αγέννητοι για να θυμούνται τις επικές ανατροπές που σημείωσε ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού με τη «Βασίλισσα». Μια τέτοια θέλει να πετύχει απόψε κόντρα στη Λεβάντε.

Τη δεκαετία του ’80 οι «σαΐτες της Καστίλλης» έκαναν φρούριο το «Μπερναμπέου». Με όποιο σκορ κι αν έχαναν στο πρώτο ματς, στη ρεβάνς το γύριζαν τούμπα. Άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλες ομάδες. Σωστά. Το πνεύμα της ανατροπής παραμένει. Ο Μίτσελ έχει φτιάξει το όνομά του μέσα από τέτοιες βραδιές.

Η πρώτη ήταν με σκορ σαν αυτό του Λεβάντε: 3-0.
Συγκεκριμένα, στις 12/12/1984 η Ρεάλ πρέπει να ανατρέψει την τριάρα (3-0) των Βρυξελλών κόντρα στην Άντερλεχτ. Οι φίλοι της το πιστεύουν και γεμίζουν το «Τσαμαρτίν». Οι Βέλγοι καταρρέουν! Οι Ισπανοί του νεαρού τότε Μίτσελ τους διαλύουν με 6-1 το οποίο έχει διαμορφωθεί πριν καν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα.

Η Ρεάλ χάνει 5-1 στη Γερμανία από τη Γκλάντμπαχ του Έβαλντ Λίνεν. Απίθανο να προκριθεί. Κι όμως το γύρισε. Στις 11/12/1985: Στο 90’ στην τελευταία φάση, σουτ του Μίτσελ, απόκρουση κι από κοντά ο Σαντιγιάνα το 4-0. Έπος! Άλλο να το λες κι άλλο να το βλέπεις…

Ήταν η εποχή που η Ρεάλ πέτυχε σερί ανατροπές. Το 1985-86, μέχρι και η ΑΕΚ έπεσε θύμα της, αν και το 1-0 του ΟΑΚΑ ήταν μάλλον μικρό για εκείνη τη Ρεάλ και τη ρεβάνς στη Μαδρίτη (5-0).

Τη χρονιά 1984-85 όταν κι έγιναν τα μεγάλα θαύματα πρώτη είχε πάρει σειρά η Ριέκα. Έχασε 3-0 στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ να ανατρέπει το 3-1 της Κροατίας. Στα ημιτελικά, η Ίντερ νικά 2-0 στο Μιλάνο, αλλά ο Μίτσελ λίγο πριν το φινάλε κάνει το 3-0 και η Ρεάλ πάει τελικό κατακτώντας το UEFA στα διπλά ματς με τη Βιντεότον.

Την επόμενη περίοδο, η Ίντερ έπεσε και πάλι θύμα της Ρεάλ στους «4». Νίκη 3-1 στο «Σαν Σίρο», αλλά η Ρεάλ πάλι το έφερε τούμπα με 5-1 στην παράταση.

Με τον Μίτσελ να πρωταγωνιστεί, η ομάδα της Μαδρίτης συνέχισε και τα επόμενα χρόνια τις ανατροπές με Γιουνγκ Μπόις (0-1, 5-0), Μπάγερν (2-3, 2-0 το 1988 στο Πρωταθλητριών).

Ο ισπανός τεχνικός θέλει μια από εκείνες τις βραδιές να επαναληφθεί απόψε στο «Καραϊσκάκη»…

Πηγή: sport-fm.gr