Ένα όνομα που έχει απασχολήσει έντονα τα ρεπορτάζ της ΑΕΚ τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους είναι αυτό του Ντάρβιν Ματσίς, το οποίο επανέρχεται στο «κιτρινόμαυρο» προσκήνιο, καθώς αναζητείται τουλάχιστον ένας παίκτης για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», πριν από λίγες εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Super League με τον Λεβαδειακό, υπήρξε συνάντηση ανθρώπων της Ένωσης με την Ουντινέζε, στην οποία ανήκει ο εξτρέμ από τη Βενεζουέλα. Το ραντεβού έγινε παρουσία του Νίκου Λυμπερόπουλου, καθώς και συνεργατών του μεγαλομετόχου της ιταλικής ομάδας, Τζιαμπάολο Πότσο.

Ο 26χρονος άσος, που έχει ισπανικό διαβατήριο, αγωνίζεται στην Κάντιθ, η οποία δίνει μάχη ανόδου στην Primera Division. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται εντός της ζώνης των πλέι οφ ανόδου, αλλά έχει δύσκολο πρόγραμμα. Μάλιστα, ο Ματσίς  κινδυνεύει να χάσει τα περισσότερα εναπομείναντα ματς της Segunda, λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του ομάδα.

Σε περίπτωση που η Κάντιθ εξασφαλίσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, αποκτά δικαίωμα αγοράς του παίκτη, ωστόσο αυτό το σενάριο μοιάζει μακρινό, γιατί και ο προβιβασμός είναι δύσκολη υπόθεση και γιατί το ποσό που πρέπει να δαπανηθεί για να καλυφθεί η οψιόν αγοράς είναι αρκετά υψηλό.

Ο Ματσίς κάνει εξαιρετική σεζόν στη Segunda Division μετρώντας στο δεύτερο μισό της περιόδου -όταν και πήγε- 13 συμμετοχές, 8 γκολ και 1 ασίστ. Στο πρώτο μισό είχε 14 εμφανίσεις και 1 γκολ με την Ουντινέζε.