Στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την αναδιάρθρωση, υποβιβάστηκε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η προσφυγή του συλλόγου από την Ήπειρο, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League για την περίοδο 2018-19, απορρίφθηκε και έτσι η ομάδα πρέπει να καταστρώσει τα σχέδιά της για την επόμενη σεζόν στη Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Συνεκδικάζει α΄) την από 10.05.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 17483/13.05.2019 προσφυγή της εδρεύουσας στα Ιωάννινα και εκπροσωπούμενης νόμιμα ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, για την ακύρωση της από 09.05.2019 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του καθού η προσφυγή, εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής και εκπροσωπούμενου νόμιμα, Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ Συν. Π.Ε., περί επικυρώσεως της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ εθνικής κατηγορίας (Super League) αγωνιστικής περιόδου 2018-2019,ως προς το σκέλος που επικυρώνει τον απ΄ ευθείας υποβιβασμό τριών (3) ομάδων στην κατώτερη κατηγορία, κλπ και β΄) την από 14.05.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 17741/14.05.2019 προσεπίκληση του καθού η προσφυγή, εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής και εκπροσωπούμενου νόμιμα, Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ Συν. Π.Ε. κατά της ενταύθα εδρεύουσας (Πάρκο Γουδή) και εκπροσωπούμενης νόμιμα, ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου) με την επωνυμία Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

– Δέχεται τυπικά την προσεπίκληση.

– Απορρίπτει την προσφυγή».

Σε μπαράζ ΟΦΗ και Πλατανίας

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, σημαίνει ότι προχωράει κανονικά το μπαράζ μεταξύ των δύο συλλόγων της Κρήτης, με το πρώτο παιχνίδι να πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή (19/05), στα Περιβόλια των Χανίων, μετά την κλήρωση που διεξήχθη προχθές στα γραφεία της ΕΠΟ. Το δεύτερο ματς του ΟΦΗ με τον Πλατανιά θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (22/05), στο Ηράκλειο, όπου θα ξεκαθαρίσει οριστικά ποιος από τους δύο συλλόγους θα παίξει στη Super League και ποιος στη Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Επιτροπή Διοργανώσεων ανακοινώνεται ότι η κλήρωση των αγώνων μπαράζ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τη 13η θέση στο πρωτάθλημα της Super League και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Football League, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 18.00, στα γραφεία της ΕΠΟ.

O πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 19.05.2019 και ο δεύτερος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22.05.2019.

Σημείωση: Λόγω ασκήσεως προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ κατά της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, το αποτέλεσμα της κλήρωση θα έχει τη μορφή «Ομάδα SUPER LEAGUE» και «ομάδα FOOTBALL LEAGUE»

Οι ομάδες που θα παίξουν στη Super Legue 2019-20

Η απόρριψη της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα σημαίνει ότι είναι γνωστές οι 13 από τις 14 ομάδες που θα παίξουν στη Super League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2019-20), με εξαίρεση τον νικητή του Πλατανιάς-ΟΦΗ, που θα τον μάθουμε σε πέντε ημέρες από σήμερα, εάν όλα κυλήσουν φυσιολογικά φυσικά…

Έτσι, η εικόνα του επόμενου πρωταθλήματος της κορυφαίας Λίγκας στην Ελλάδα, θα έχει ως εξής:

  • ΠΑΟΚ
  • Ολυμπιακός
  • ΑΕΚ
  • Ατρόμητος
  • Άρης
  • Πανιώνιος
  • Λαμία
  • Παναθηναϊκός
  • Παναιτωλικός
  • ΑΕΛ
  • Αστέρας Τρίπολης
  • Ξάνθη
  • ΝΠΣ Βόλος
  • ΟΦΗ ή Πλατανιάς