Η απόφαση του διαιτητή Πάολο Βαλέρι να καταλογίσει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της Μίλαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κρίνοντας, ουσιαστικά, την έκβαση του αγώνα με τη Τζένοα, «ανάγκασε» τους υπεύθυνους του Ιταλικού ποδοσφαίρου σε σύγκληση έκτακτης σύσκεψης, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές, με σκοπό να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που προέκυψε.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, ήταν ο προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος ζήτησε από όλους να βοηθήσουν τους διαιτητές. «Απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία με τους διαιτητές, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα άσχημα περιστατικά που συμβαίνουν στη διάρκεια των αγώνων. Οι παίκτες πρέπει να αγωνίζονται με αθλητικό πνεύμα και να μην προσπαθούν να ξεγελάσουν τους διαιτητές. Μόνο με τη βοήθεια όλων μας θα μπορέσουμε να δούμε καλύτερες διαιτησίες», ήταν η εκτίμηση του Αλέγκρι.

Ο προπονητής των «ροσονέρι» δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η ομάδα του ευνοήθηκε στο παιχνίδι με τη Τζένοα. «Είναι πολύ πιθανό να ευνοηθήκαμε με τη Τζένοα, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει πέναλτι στην τελευταία φάση. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Όπως κάνουμε λάθη εμείς οι προπονητές στον καταρτισμό της ενδεκάδας ή οι παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, έτσι και εκείνοι μπορεί να υποπέσουν σε λάθη. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην θεωρούμε τα λάθη αυτά εσκεμμένα. Και για μένα δεν είναι», τόνισε ο Αλέγκρι.

Κλείνοντας, ο Ιταλός τεχνικός κάλεσε τους συναδέλφους του να επικαλούνται τα διαιτητικά λάθη ακόμα και όταν είναι ευνοϊκά για τις ομάδες τους. «Ας μην αναφερόμαστε στα λάθος σφυρίγματα μόνο όταν είναι εναντίον της ομάδας μας. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει κανέναν να στιγματίζει μια διαιτησία όταν είναι ευνοϊκή για αυτούς», είπε με νόημα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Πηγή: sport-fm.gr