Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε 71-63 του Ηλυσιακού σε ένα ματς, ντέρμπι με τα όλα του. Οι Ροδίτες κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και να πάρουν μια βαθιά ανάσα για την δύσκολη συνέχεια που τον περιμένει στο πρωτάθλημα.

Ο Κολοσσός Ρόδου είχε τόσο ανάγκη τη νίκη για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας όμως ο Ηλυσιακός δεν ήταν διατεθειμένος να… παραδοθεί εύκολα. Το ματς ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να παίρνουν το προβάδισμα εναλλάξ.

Οι Ροδίτες είχαν τον Ντέντι οδηγό, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο έβαλε 12 πόντους και «κατέβασε» 4 ριμπάουντ. Ο Ηλυσιακός από την άλλη Αποστολίδης και Στόγκλιν μοιράζονταν την ευθύνη για τις επιθετικές επιλογές της ομάδας και έκαστος είχαν από 9 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο γήπεδο και με όπλο την ευστοχία του Στόγκλιν και τα κρίσιμα καλάθια που πέτυχε ο Αναγκόνιε πέρασε μπροστά στο σκορ ακόμα και με 6 πόντους. Ο Κολοσσός όμως αντέδρασε. Καλαμπόκης, Κουμπουρας άρχισαν να βοηθούν τον Ντέντι στο σκοράρισμα και αφού βελτιώσαν την άμυνα τους, έφτασαν τη διαφορά στο καλάθι.

Ο Ηλυσιακός είχε το προβάδισμα και είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς όταν προηγήθηκε με +5 (56-51). Όμως, οι Ροδίτες τα έπαιξαν όλα για όλα. Ντέντι, Χάτεν, Καλαμπόκης μίλησαν στο τέλος και ανέτρεψαν το σκορ φτάνοντας στο +8 (64-58), ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 31-29 (ημχ), 47-49, 71-63

Κολοσσός Ρόδου (Β. Φραγκιάς): Γεωργαλής, Κουμπούρας 8π, Χάτεν 10π, Καλαϊτζής 5π, Βουγιούκας, Αυγενικός, Καλαμπόκης 15π, Ντέντι 21π, Νατζφέι 6π, Λάνγκφορντ 6π, Δάνας, Όσμπι

Ηλυσιακός (Γ. Ζευγώλης): Καυκής 4π, Αράπης, Αναγκόνιε 12π, Αποστολίδης 11π, Χατζής 3π, Σπανός, Αντωνάκης 2π, Μόρισον 3π, Κρίπι, Γκάρισον 7π, Παραγιός, Στόγκλιν 21π

Πηγή: sport-fm.gr