Μεγάλη επιθυμία όλων όσοι ασχολούνται με την ΑΕΚ είναι η παραμονή του Έκι Πόνσε στο ρόστερ της ομάδας και για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, ιδίως λόγω της επιθυμίας του Αργεντινού, ο οποίος θέλει να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Είναι δεδομένο ότι η Ένωση δεν παίζει μόνη της για τον 22χρονο επιθετικό, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στα κιτρινόμαυρα αυτήν την αγωνιστική χρονιά, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το εξωτερικό -εκτός από την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Corriere dello Sport, ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο ραντάρ των Μπόκα Τζούνιορς και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δύο ομάδες από τις οποίες φέρεται να υπήρξε ενδιαφέρον και στο πρόσφατο παρελθόν.

«Για τον Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος κάνει σπουδαία πράγματα με την ΑΕΚ στην Αθήνα, υπάρχει ενδιαφέρον από την Μπόκα Τζούνιορς και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας», αναφέρει το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας για τον άσο που ανήκει στη Ρόμα. Ο «δικέφαλος» έχει οψιόν αγοράς του Αργεντινού, ύψους 6 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτό δεν τη διασφαλίζει ότι θα αποκτήσει τον παίκτη.