Η Τσέλσι δεν έχασε στο Ολντ Τράφορντ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Γιουνάιτεντ κι έκανε τεράστιο βήμα για το Champions League. Oι Μπλε είναι στην 4η θέση, στο +2 από την Αρσεναλ και στο +3 από τη Μάντσεστερ, ενώ στα δυο ματς που απομένουν παίζουν με Γουότφορντ (εντός) και Λέστερ (εκτός). Γκάφα του Ντε Χέα, η τρίτη στα τέσσερα τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ο Καντέ ήταν ορεξάτος και προσπάθησε φανεί απειλητικός για την ομάδα του. Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της βρήκε δίχτυα! Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Πογκμπά άρχισε τη φάση, ο Λουκάκου έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Σο και από την ασίστ του τελευταίου ο Μάτα με το δεξί πέτυχε το 1-0! Μάλιστα, έγινε ο 3ος παίκτης της Γιουνάιτεντ που σκοράρει στα γενέθλιά του στην PL. Είχαν προηγηθεί οι Ρούνεϊ, Μαρσιάλ. Η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει, πήρε τον έλεγχο και είχε ένα καλό δεκάλεπτο, αλλά Αλόνσο και Ζορζίνιο δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Η Μάντσεστερ ισορρόπησε, βρήκε ρυθμό, καλή κυκλοφορία και σωστές αποστάσεις της έδωσαν και τον έλεγχο. Στο 27′ ο Ράσφορντ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, ενώ στο 29′ ο η κεφαλιά του Μπαϊγί πέρασε μόλις άουτ. Ωστόσο, η Τσέλσι ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους. Ο Ρούντιγκερ έκανε το σουτ, ο Ντε Χέα έχασε τη μπάλα και ο Αλόνσο πέτυχε το 1-1.  Ηταν το 15ο τέρμα για τον Ισπανό αμυντικό, αλλά και το 3ο λάθος του Ντε Χέα (που καταλήγει σε γκολ) στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να φτάσει τη μπάλα στην επίθεση, ενώ οι Μπλε ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι. Σκληρό παιχνίδι με τους Ρούντιγκερ, Μπαϊγί να αποχωρούν τραυματίες στο Ολντ Τράφορντ. Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων σημειώθηκαν δυο καλές φάσεις, όσες δεν έγιναν στο 45λεπτό. Στο 90’+2΄ η κεφαλιά του Ρόχο σταμάτησε στο… κεφάλι του Πέδρο πάνω στη γραμμή, ενώ στο τέλος ο Ιγουαΐν νικήθηκε από τον Ντε Χέα!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μπαϊγί (71’ Ρόχο), Γιανγκ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (81’ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ (66’ Αλέξις), Λουκάκου

Τσέλσι: Κέπα, Λουίζ, Ρούντιγκερ (65’ Κρίστενσεν), Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Καντέ, Κόβασιτς (75’ Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Γουίλιαν (84’ Πέδρο), Αζάρ, Ιγουαΐν

Πηγή: gazzetta.gr