Το καλοκαίρι του 2017, σε ένα φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Λεγανές, έκανε τους πάντες να στρέψουν το βλέμμα πάνω του. Για τον Βίκτορ Μογιέχο Καρπιντέρο δεν ήταν κάτι που αισθανόταν πρώτη φορά. Αυτή την περιέργεια του κόσμου που έκανε ανέκαθεν τα μάτια τους να κοιτάζουν περισσότερο το ιδιαίτερο παρουσιαστικό του, παρά τα όσα έκανε μέσα στο γήπεδο. Εκείνο το απόγευμα, μόλις στα 16 του, έγινε ο πρώτος γεννημένος στον 21ο αιώνα που φορούσε τη φανέλα της Ατλέτικο. Νωρίτερα βέβαια είχε φροντίσει να πει δύο φορές ΟΧΙ στους Ροχιμπλάνκος, με τους οποίους πλέον παίζει κανονικά και στο πρωτάθλημα των μεγάλων της La Liga.

Αν και είναι μόνο 18 ετών, η αλωπεκία που έχει σε όλο το σώμα του (σ.σ.: δεν του επιτρέπει να βγάλει τρίχες πουθενά), τον κάνει να φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος. Το ίδιο όμως ισχύει και με την αγωνιστική συμπεριφορά του. Το περασμένο καλοκαίρι σκόραρε στο φιλικό με την Παρί, τον Γενάρη έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και αυτό το Σάββατο μπήκε αλλαγή στη νίκη επί της Θέλτα, κάνοντας όσους δεν ήξεραν την περίπτωσή του, να ξαφνιαστούν, δυστυχώς και πάλι από το καραφλό κεφάλι και το ότι δεν έχει φρύδια.

Ωστόσο, αυτά δεν απασχόλησαν ποτέ τον Ντιέγο Σιμεόνε,λ ο οποίος έχει μιλήσει με πολύ κολακευτικό τρόπο για τις ικανότητές αυτού του πιτσιρικά μεσοεπιθετικού, που παίζει άνετα και ως δεύτερος επιθετικός. Διεθνής με τους Νέους και τώρα με τις Ελπίδες της Εθνικής Ισπανίας θεωρείται σούπερ ταλέντο και πρόσφατα ψηφίστηκε ως ένας από τους πέντε καλύτερους στη χώρα στις ηλικίες U-19. Κάπως έτσι στην Ατλέτικο άρχισε η κουβέντα για το συμβόλαιό του. Αυτή τη στιγμή παίρνει λίγα και η ισχύ του είναι έως το επόμενο καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να πάρει κανονική συμφωνία για αρκετά χρόνια, ώστε να μην χαθεί χωρίς αντίτιμο, κάτι που ήδη φοβούνται στη Μαδρίτη.

Το φοβερό με την περίπτωσή του ήταν ότι οι Ροχιμπλάνκος εισέπραξαν δύο διαδοχικές αρνήσεις, όταν θέλησαν να τον πλησιάσουν πρώτη φορά. Ηταν μόλις επτά ετών, όταν με τη δική του ομάδα διέλυσε τα πιτσιρίκια της Ατλέτικο. Πλησίασαν αμέσως την οικογένειά του, αλλά η στάση ήταν αρνητική. Εναν χρόνο αργότερα συνέβη ακριβώς το ίδιο. Στα εννιά του όμως και μετά την πίεση του club, ο πατέρας του δέχτηκε και ο μικρός μετακόμισε στην ακαδημία των Μαδριλένων, όπου έκανε και κάνει ακόμα τη διαφορά.

Οπως συνέβη και το προηγούμενο Σάββατο. Μπήκε αλλαγή στο φινάλε του ματς στο «Wanda Metropolitano» στη θέση του Γκριεζμάν και λίγες ώρες αργότερα βρισκόταν στη Γαλικία, όπου σκόραρε για λογαριασμό της Β’ ομάδας, καθαρίζοντας τη νίκη. Αμέσως μετά επέστρεψε στις προπονήσεις με τους μεγάλους. Εκεί που δουλεύει μαζί με τον Ντιέγκο Κόστα. Το μεγάλο ίνδαλμά του, με το οποίο πριν χρόνια φωτογραφιζόταν σαν θαυμαστής και τώρα απειλεί να του φάει τη θέση. Επειδή ο Βίκτορ Μoγιέχο είναι πεισματάρης, πιστεύει στα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα και αποφασισμένος να απασχολήσει στο χορτάρι περισσότερα με το παιχνίδι του παρά με την ξεχωριστή εμφάνισή του…

Πηγή: gazzetta.gr