Τα τελευταία χρόνια δεν είναι μυστικό ότι όλες οι ομάδες ψάχνουν τον επόμενο σταρ σε όλο και μικρότερη ηλικία. Η τάση που ξεκίνησε από τους 17χρονους τότε Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι συνεχίζεται σε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο σημείο η Nike να προτείνει τώρα συμβόλαιο 10 εκατ. ευρώ σε έναν 14χρονο!

Ο Γιουσουφά Μουκόκο έχει διαλύσει κάθε ρεκόρ στις μικρές ομάδες της Ντόρτμουντ. Και το εντυπωσιακό είναι ότι το κάνει με την U17 τη στιγμή που εκείνος είναι μόλις 14 ετών! Σύμφωνα με την Bild ο νεαρός επιθετικός έλαβε 1 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή και όταν κάνει το ντεμπούτο του στην Bundesliga θα λάβει ακόμη ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ!

Για ένα παιδί που θα μπορεί το 2021 να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο αυτό είναι κάτι το εντυπωσιακό. Ο Μουκόκο από τη στιγμή που μετακόμισε στην Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2016 έχει πετύχει 106 γκολ σε 67 παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους μεγαλύτερους από εκείνον. Από όταν ήταν 12 ετών έπαιζε στην U16 και στην U17, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2017-18 με 36 γκολ σε 21 ματς!

Τα ερωτήματα για την ηλικία του τον συνοδεύουν από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Γερμανία το 2014, καθώς γεννήθηκε στην Γιαουντέ, όπου έζησε με τους παππούδες του μέχρι τα 10, στο Καμερούν. Ο πατέρας του Γιόσεφ, που δούλευε για χρόνια στο Αμβούργο, έσπευσε αμέσως να τον δηλώσει στο γερμανικό προξενείο και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν είναι μεγαλύτερος από όσο δείχνει. «Έχουμε τα έγγραφα τόσο από το Καμερούν όσο και από την Γερμανία», διαβεβαιώνει η Μπορούσια.

Ο νεαρός επιθετικός έχει και γερμανική υπηκοότητα, παίζοντας για τα δύο πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην Ευρώπη στην Ζανκτ Πάουλι. Μία μέρα ο πατέρας του τον πήγε στα γραφεία του συλλόγου και απλά ρώτησε αν ο γιος του μπορεί να εγγραφεί στον σύλλογο. Μόλις οι άνθρωποι της Ζανκτ Πάουλι έλαβαν τα έγγραφα δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό. Τόσο εντυπωσιακή ήταν η σωματοδομή του και οι ικανότητές του, που παρότι έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν εκεί δεν τα κατάφεραν.

Η εκτόξευσή του στα social media έφερε την πρώτη χορηγία της Nike, που τώρα έσπασε τα ταμεία, κάνοντάς τον τον πιο ακριβοπληρωμένο 14χρονο στο ποδόσφαιρο…

Πηγή: gazzetta.gr