Έτσι όπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, η πρόκρισή του στα playoffs της Euroleague δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον, αλλά χρειάζεται και έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, με βασικό τη δική του νίκη επί της Νταρουσάφακα για την τελευταία αγωνιστικής της regular season.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε μέσω των καθιερωμένων δηλώσεων για το αυριανό (21:30) παιχνίδι με τους Τούρκους, για το γεγονός ότι τα παιχνίδια στο φινάλε της κανονικής περιόδου δεν ξεκινούν ίδια ημέρα και ώρα, αλλά και για τις πιθανότητες να προλάβουν οι Αγραβάνης και Στρέλνιεκς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπλατ για:

Το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα: «Όλα τα μάτια είναι στα αποψινά αποτελέσματα, αλλά θα προσεγγίσουμε το ματς με επαγγελματισμό και πάθος και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Παίζουν καλά τον τελευταίο καιρό και δημιουργούν πολλά προβλήματα στους αντιπάλους. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να είμαστε η καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορούμε».

Το πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάσει την ομάδα για ένα ματς το οποίο κανείς δεν ξέρει αν θα προσφέρει κάτι: «Ίσως να εξαρτάται η πρόκριση από το αυριανό ματς και πρέπει να ετοιμαστούμε. Να είσαι σοβαρός και φιλόδοξος είναι συνήθεια που πρέπει να έχει κάθε ομάδα. Αυτό προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά. Να είμαστε η ίδια ομάδα κάθε μέρα».

Τη διαφορετική ώρα έναρξης: Δεν το έχω σκεφτεί. «Όλες οι ομάδες είναι επαγγελματικές και αντιμετωπίζουν με σεβασμό και επαγγελματισμό τα παιχνίδια. Αν μας ευνοήσουν τα αποτελέσματα, θα έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι ξεκινούν διαφορετική ώρα τα παιχνίδια».

Τους Στρέλνιεκς και Αγραβάνη: «Δυστυχώς, ο Στρέλνιεκς θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός δράσης. Ο Αγραβάνης ελπίζω να είναι έτοιμος να παίξει. Οφείλουμε να διαχειριστούμε και αυτό το κομμάτι. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό».