Έξι αθλητικά έργα «ξεκλειδώνουν» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έπειτα από τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο (Πολιτισμού και Αθλητισμού), όπως διαβεβαίωσε στη συνεδρίαση στη Βουλή, της αρμόδιας Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου, Νίκου Ηγουμενίδη.

Στα έργα που εγκρίνονται από το υπουργείο και που -όπως αναφέρθηκε σήμερα- έχουν σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών για την τελική έγκριση και ένταξη στο «Φιλόδημο», συμπεριλαμβάνονται, η κατασκευή calcetto στις Τοπικές Κοινότητες Χάρακα και Καταλαγαρίου του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, η κατασκευή μίνι γηπέδων ποδοσφαίρου στην Τοπική Κοινότητα Παναγιάς και Λαρανίου του δήμου Γόρτυνας, η προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Κρουσώνα στον δήμο Μαλεβιζίου και η κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τύλισο του δήμου Μαλεβιζίου.

Όπως επισημάνθηκε και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θετική είναι η γνωμοδότηση του υπουργείου -και ουσιαστικά δρομολογείται- και το έργο της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό προϋπολογισμό σε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά στην Περιφέρεια Κρήτης και τον νομό Ηρακλείου ανήκουν και η επισκευή και συντήρηση του κολυμβητηρίου Μοιρών, στο ΕΑΚ Ηρακλείου, εργασίες συντήρησης και επισκευής των εγκαταστάσεων, εργασίες αντικατάστασης μόνωσης στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο στο ΕΑΚΗ και αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο Στάδιο Ελευθερίας.

Παρουσία του κ. Βασιλειάδη, ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική δρομολόγηση από το αρμόδιο υπουργείο «σημαντικών έργων και υποδομών αθλητισμού στο Νομό Ηρακλείου» όπως ανέφερε. Προσέθεσε επίσης την ανάγκη επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου και για τους αθλητές στην Κρήτη, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή του υπουργείου στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, «ώστε να καταστούν ώριμες οι μελέτες πρόσθετων κομβικών έργων και να ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και υλοποίησή τους».