Η είδηση πως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο του αθλητισμού, στον οποίον εκείνος και η οικογένειά του έχουν παρουσία για περίπου μισό αιώνα, με τον Παναθηναϊκό να είναι η μεγάλη τους «καψούρα».

Παρά το γεγονός ότι για εκείνους το «τριφύλλι» είναι μεγάλος αντίπαλος, οι ΠΑΕ και ΚΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις, με τις οποίες εξέφραζαν τη λύπη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «H ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου».

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, από την πλευρά της, σημειώνει: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου για την απώλεια του».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν από τις πρώτες που εξέδωσε ανακοίνωση, μαζί με γραπτή δήλωση του διοικητικού της ηγέτη, Δημήτρη Μελισσανίδη, στην οποία τονίζει: «Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια αποχαιρετά έναν κορυφαίο παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού, έναν σεβάσμιο αντίπαλο, έναν μεγάλο ηγέτη του Παναθηναϊκού και γνήσιο μαχητή για τα συμφέροντα της ομάδας που αγάπησε και πρόσφερε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Η ΚΑΕ ΑΕΚ, με τη σειρά της, σημειώνει: «Ο Μάκης Αγγελόπουλος και η ΑΕΚ BC συμμετέχουν στο βαρύ πένθος της οικογένειας του Παναθηναϊκού για το χαμό του μαχητή Θανάση Γιαννακόπουλου. Η απώλεια μεγάλη για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος».

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνει: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το πάθος του και η αγνή αγάπη του για την ομάδα του, η ευγένεια και η προσφορά του, θα λείψουν όχι μόνο από τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και από την κοινωνία. Καλό Παράδεισο…».

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το στίγμα του για το πάθος και τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο έδειχνε την αγάπη του για την ομάδα του, αλλά και γιατί μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αποτέλεσαν για δεκαετίες πολύ σημαντικούς παράγοντες στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο. Καλό ταξίδι…».

Όσο για την ΠΑΕ Άρης, επισημαίνει: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, με ανεξίτηλη προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και στον επιχειρηματικό βίο της χώρας μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Super League επισημαίνει: «H Super League εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και τους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου, η προσφορά του οποίου στον ελληνικό αθλητισμό υπήρξε πολυετής και σημαντική».