Επαφή με την Αδριατική Λίγκα είχε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, που με επίσημη επιστολή  πραγματοποίησε μια πρώτη προσέγγιση για το ενδεχόμενο μετακόμισης εκεί.

Σύμφωνα με τη LiveSport, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν μέσω της επιστολής τους από τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργανώτριας Αρχής να μάθουν πληροφορίες για τη λειτουργία της, τη μετοχική της σύνθεση, τον τρόπο διεξαγωγής και γενικότερα ό,τι αφορά στη συμμετοχή μιας ομάδας. Η επιστολή αυτή κρίνεται ως μια πρώτη διερευνητική επαφή και όχι τίποτα περισσότερο.

Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί και την πρώτη επικοινωνία που έχουν οι Πειραιώτες με τη Λίγκα από την ημέρα που υπήρξαν φήμες περί ενδιαφέροντος συμμετοχής τους σε αυτή.

Στην εφημερίδα μίλησε και ο CEO της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ. «Είναι αλήθεια πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός επικοινώνησε μαζί μας. Είχαμε πληροφορηθεί το ενδιαφέρον της, το οποίο επισημοποιήθηκε με την επιστολή που λάβαμε. Η ελληνική ομάδα ζητά να την πληροφορήσουμε τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της λίγκας, τη μετοχική σύνθεση, τον τρόπο διεξαγωγής, τους κανόνες και γενικώς ό,τι ισχύει για το πρωτάθλημα μας», τονίζεται σχετικά.

Όλα αυτά έρχονται ώρες πριν από τον ορισμό των διαιτητών του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (17/03). Οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν δεν είναι ξένοι διαιτητές, δεν θα κατέβουν στο παιχνίδι.

Προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα έκανε και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, που θέλησε με δική του πρωτοβουλία να οδηγήσει σε συμβιβαστική λύση με αλλαγές στην ΚΕΔ και παρουσία παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ, ωστόσο αυτή η προσπάθεια δεν έφερε αποτέλεσμα.