Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γιατρικό μετά τις ήττες της προηγούμενης αγωνιστικής.

Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει την επιστροφή στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία με 0-0 στα Γιάννενα κι έχοντας εδραιωθεί στην μέση της βαθμολογίας. Στα αγωνιστικά εκτός ο Σιλά ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο, ενώ παραμένει οι μακροχρόνιοι Ντε Λούκας, Φασίδης και Κάστρο.

Ο Αστέρας πήρε βαθιά ανάσα κόντρα στον Παναιτωλικό μια νίκη επιβλητική η οποία ήρθε μάλιστα και με παίκτη λιγότερο, και τώρα ψάχνει τους βαθμούς για να ξεφύγει μια και καλή από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Γιώργος Παράσχος δεν υπολογίζει τον Άνχελ, αλλά και τους Μουνάφο, Τριανταφυλλόπουλο και Κώτσιρα.

Το βράδυ στο ΟΑΚΑ υπάρχει το ντέρμπι των απογοητευμένων.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την κάκιστη εμφάνιση και την εύκολη ήττα με 2-0 από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Η Ένωση δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την τρίτη θέση και η εμφάνιση αυτή προκάλεσε και την παρουσία των οπαδών στα Σπάτα.

Για τον λόγο αυτό η ΑΕΚ ψάχνει μια νίκη γιατρειάς κόντρα στον Παναθηναϊκό η οποία θα είναι και η πρώτη σε ντέρμπι την φετινή σεζόν. Μοναδική απουσία εκτός από τους μακροχρόνιους είναι ο Μάνταλος. Ιδια κατάσταση και στον Παναθηναϊκό ο οποίος υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κι έχασε με 2-0. Πλέον και στο «τριφύλλι» τα περιθώρια έχουν στενέψει για την 5η θέση που θα του σβήσει την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Όπως και η ΑΕΚ έτσι και ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη σε ντέρμπι με τον Γιώργο Δώνη να μην υπολογίζει τον τιμωρημένο Μπουζούκη.

Σάββατο (9/3)

  • Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης (16:00, ΕΡΤ1)
  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19:30, NS1)

Πηγή: gazzetta.gr