Μπορεί ο Σέρχιο Αραούχο να υπέγραψε το προηγούμενο καλοκαίρι ένα «βασιλικό» συμβόλαιο με τη Λας Πάλμας, με αρκετά υψηλές αποδοχές, μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο ο ίδιος δεν δείχνει πλέον τόσο «ζεστός» στο να παραμείνει στα Κανάρια Νησιά. Για την ακρίβεια, θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που «ανεβάζει» στα social media τόσο ο ίδιος όσο -και κυρίως- η σύζυγός του.

Ο Έκι Πόνσε έχει κάνει με τα γκολ του τον κόσμο της Ένωσης να μην αναπολεί τον «Τσίνο», ωστόσο μια πιθανή επιστροφή του θα… έφτιαχνε τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς. Άλλωστε, ο Αραούχο δεν διανύει και την πιο παραγωγική του σεζόν στην ισπανική ομάδα, με την πρόσληψη του Πέπε Μελ στο πόστο του προπονητή να αναμένεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που θα πάρει το καλοκαίρι. Άλλωστε, η συνέχιση της καριέρας του στη Β’ κατηγορία της ιβηρικής χώρας δεν είναι κάτι που τον ενθουσιάζει.

ΜΜΕ από την Ισπανία αναφέρουν πως το κλίμα είναι πολύ βαρύ στη Λας Πάλμας για τον Αργεντινό επιθετικό, ενώ θα υπάρξουν και εκκαθαρίσεις στο ρόστερ. Ανάμεσα σε όσους φαίνεται πως θα οδηγηθούν στην έξοδο είναι και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο οποίος δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τις προσδοκίες των ανθρώπων του συλλόγου. Αυτήν τη σεζόν μετρά 18 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ , δηλαδή επιδόσεις μακριά από τα στάνταρ του. Επίσης, στο τελευταίο ματς με την Εξτρεμαδούρα (1-1) εντός έδρας, ήταν εκτός αποστολής, ενώ στα τρία προηγούμενα είχε περάσει σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ώρα των Σπορ», ο ίδιος ο παίκτης έχει αντιληφθεί πως την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν στην Αθήνα δύσκολα θα τη βρει αλλού και θα επιδιώξει να επιστρέψει στον «δικέφαλο», με τον οποίο και πανηγύρισε πέρσι τον τίτλο του πρωταθλήματος. Η ρήτρα των 60 εκατ. ευρώ μπορεί να μοιάζει πολύ μεγάλη, αλλά η Λας Πάλμας σίγουρα θα υποχωρήσει κατά πολύ στις απαιτήσεις της, καθώς θα επιδιώξει να ξεφορτωθεί και «βαριά» συμβόλαια, αφού η άμεση επάνοδος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν φαίνεται ότι θα έρθει.

Αυτό που μοιάζει δεδομένο αυτήν τη στιγμή, είναι ότι η ΑΕΚ θα στραφεί σε έναν από τους δύο Αργεντινούς επιθετικούς που τα τελευταία χρόνια έχουν… γεμίσει με γκολ τα τελευταία δίχτυα, ωστόσο δύσκολα να βρεθούν «πακέτο» στο ίδιο ρόστερ, δηλαδή αυτό της επόμενης σεζόν. Με άλλα λόγια, αυτήν τη στιγμή δείχνει να υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας που οδηγεί στον Πόνσε και ο άλλος στον Αραούχο. Αν και αρκετός κόσμος ονειρεύεται να τους δει μαζί.

Η υπόθεση Πόνσε μοιάζει να κρίνεται πιο πολύ από την ομάδα στην οποία ανήκει, τη Ρόμα, αλλά και τη διάθεση που θα δείξει ο ίδιος ο παίκτης και όχι τόσο από την Ένωση, παρόλο που υπάρχει και ρήτρα απόκτησης. Ωστόσο, οι προσπάθειες να επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την ιταλική ομάδα έχουν ήδη ξεκινήσει.