Το νέο πλάνο διοίκησης της Μίλαν ανέλυσε σε συνέντευξή της στη γαλλική «L’Equipe» η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι.

Η κόρη του προέδρου, Σίλβιο, είναι οικονομική διευθύντρια στην ομάδα, άρα είναι η καθ’ ύλη αρμόδια στην ανάλυση των οικονομικών δεδομένων του συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα είπε η Μπερλουσκόνι, το μοντέλο από το οποίο εμπνέεται είναι αυτό της Μπάγερν Μονάχου, ενώ στόχος της είναι η εξασφάλιση της… επιβίωσης του ονόματος της Μίλαν.

Οι εποχές αλλάζουν και αυτοί που θα καταφέρουν να προσαρμοστούν γρηγορότερα, είναι αυτοί που θα πετύχουν. Η οικονομική κρίση έχει «αγγίξει» το χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια και, με εξαίρεση κάποιες ομάδες που στηρίζονται σε κεφάλαια προερχόμενα από την Αραβία, οι περισσότεροι σύλλογοι προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο διαχείρισης, καθώς και τον τρόπο διοίκησης.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στην «L’Equipe» η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, αναλύοντας τον νέο τρόπο διοίκησης της Μίλαν.

«Μας εμπνέει η Γερμανία και ειδικά η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί κάθε χρόνο παρουσιάζουν θετικούς ισολογισμούς, χωρίς να έχουν υποβαθμίσει την αγωνιστική τους ποιότητα. Φρόντισαν να αντιμετωπίσουν το ποδόσφαιρο ως θέαμα, τους φιλάθλους ως πελάτες και άλλαξαν τελείως τη νοοτροπία τους. Αυτούς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε στη Μίλαν», τόνισε η οικονομική διευθύντρια της ομάδας του Μιλάνου.

Έχετε κάνει πράξη κάποιες από αυτές τις ιδέες;

«Ήδη έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε νεαρούς παίκτες, οι οποίοι κόστισαν λιγότερο από τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος. Σε αυτούς θα στηριχτεί η ομάδα και στο μέλλον. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τα έξοδα, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί η ποιότητα της ομάδας. Θέλουμε να διεκδικούμε τίτλους κάθε χρόνο, είναι στο γενετικό μας κώδικα αυτό», εξήγησε ο Μπερλουσκόνι.

Με το να πουλάτε, όμως, τα «μεγάλα» ονόματα, μειώνεται το ενδιαφέρον των «πελατών» σας…
«Αλήθεια είναι αυτό. Για αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε την προώθηση του ονόματος της Μίλαν και να τονίσουμε πως Μίλαν σημαίνει φανέλα και έμβλημα και όχι παίκτες. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, η φανέλα είναι αυτή που μένει», τόνισε ο κόρη του προέδρου.

Δηλαδή οι οπαδοί σας δεν μπορούν να περιμένουν μεγάλους παίκτες από εδώ και πέρα;

«Δεν είπα αυτό. Αν οι ισολογισμοί μας το επιτρέπουν, μπορούμε να αποκτήσουμε κάποια ονόματα σπουδαία. Προτεραιότητά μας, πάντα, θα είναι η οικονομική ευρωστία του συλλόγου. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον της ομάδας», εκτιμά η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι.

Πηγή: sport-fm.gr