Χθες, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα, καθώς και ο πιλότος, Ντέιβιντ Ιμποτσον. Οι δυο άνδρες θεωρούνται νεκροί, όπως ανακοίνωσε και ο υπεύθυνος των ερευνών, Ντέιβιντ Μιρνς.

Ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων δήλωσαν σήμερα ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου στον βυθό κοντά στο Γκέρνσεϊ ανήκουν στο Piper Malibu, που μετέφερε τον Ιταλοαργεντινό ποδοσφαιριστή.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ταξίδευε στις 21 Ιανουαρίου αεροπορικώς από τη Νάντη της δυτικής Γαλλίας στο Κάρντιφ της Ουαλίας, για να ενταχθεί στο ρόστερ της τοπικής ομάδας, όταν το αεροπλάνο «εξαφανίστηκε».

«Βάσει της ανάλυσης των εικόνων από το ROV (τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο), οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το αντικείμενο είναι συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους Piper Malibu», αναφέρεται σε δήλωση της Βρετανικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων AAIB.

«Δυστυχώς, στις εικόνες του βίντεο ένας επιβαίνων είναι ορατός μέσα στα συντρίμμια. Η AAIB εξετάζει τώρα τα επόμενα βήματα, σε διαβούλευση με τις οικογένειες του πιλότου και του επιβάτη, καθώς και με την Αστυνομία», αναφέρεται σχετικά.

Έτσι, μειώνονται σημαντικά να βρεθεί κάποιος ζωντανός από το μοιραίο αεροπλάνο.