Η Μάλαγα χρειάζεται απλώς μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League από τον τρίτο όμιλο, την ώρα που οι άλλες τρεις ομάδες παίζουν για την επιβίωσή τους.

Οι Ανδαλουσιανοί δοκιμάζονται το απόγευμα της Τετάρτης στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ, που είναι ουραγός, αλλά απέχει μόλις δύο βαθμούς από την προνομιούχο δεύτερη θέση.

Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο βαριάς τιμωρίας μετά τον τραυματισμό του γκολκίπερ της Ντιναμό Μόσχας από οπαδούς τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου. Εκτός πλάνων του Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι ο Ντομένικο Κρισίτο, αλλά επιστρέφουν Χουλκ και Φαϊζούλιν.

Οι πρωταθλητές Ρωσίας μετρούν δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα ως γηπεδούχοι απέναντι σε Ισπανούς. Η Μάλαγα, που έχει μόνο μία ήττα εκτός έδρας στην ευρωπαϊκή της ιστορία, υποχώρησε στην πέμπτη θέση μετά το 0-0 στην Παμπλόνα απέναντι στην Οσασούνα. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ιτούρα, τον άρρωστο Καμενί και τους τραυματίες Σάντσεθ, Μονρεάλ και Μπαπτίστα.

Σπουδαίο ματς διεξάγεται στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε Άντερλεχτ και Μίλαν. Οι πρωταθλητές Βελγίου προσπερνούν με νίκη τους «ροσονέρι», που με τη σειρά τους αν κερδίσουν αγκαλιάζουν την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι οδηγούν την κούρσα εντός των τειχών μετά το 1-0 επί της Κόρτραϊκ, αλλά δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο Βασιλέφσκι.

Η Μίλαν πήρε το Σάββατο ισοπαλία στη Νάπολι αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά παραμένει μόλις 14η. Ο Μάσιμο Αλέγκρι καταστρώνει τα πλάνα του δίχως τους Αμπροζίνι, Μουντάρι, Αμπάτε, Μπονέρα, Μέσμπα και Αντονίνι.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στους ομίλους της σεζόν 1993/94 έχοντας δύο «λευκές» ισοπαλίες (0-0), ενώ την περίοδο 2006/07 η Μίλαν είχε δύο νίκες (1-0, 1-4). Η Άντερλεχτ στην έδρα της έχει επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες απέναντι σε Γερμανούς, ενώ η Μίλαν επί βελγικού εδάφους μετρά τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα.

Βαθμολογία

1) Μάλαγα 10 (8-1)
2) Μίλαν 5 (4-4)
3) Άντερλεχτ 4 (1-4)
4) Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 3 (3-7)

Η τελευταία αγωνιστική

Μάλαγα-Άντερλεχτ (21:45)
Μίλαν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr