O Ζοσέ Μουρίνιο βάζει 15 εκατ. λίρες στο λογαριασμό του από την αποχώρησή του και γίνεται ένας από τους πιο… ακριβοπληρωμένους απολυμένους τεχνικούς! Παράλληλα, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ο πρόεδρος που έχει δώσει 100 εκατ. σε αποζημιώσεις. Παρακάτω ακολουθούν απολυμένοι προπονητές με… απίθανα deal!

Ρομπέρτο Μαντσίνι

Πολλά τα εκατομμύρια που κέρδισε από δυο απολύσεις και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι! Το 2008 ο Μάσιμο Μοράτι ήταν αποφασισμένος να κάνει την Ιντερ κορυφαία στην Ευρώπη, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε να απολύσει τον Μαντσίνι έπειτα από τρία χρόνια στον πάγκο. Ο Μουρίνιο ήρθε, το τρεμπλ έγινε το 2010, αλλά η Ιντερ έβγαλε 8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της για να αποζημιώσει τον Ιταλό τεχνικό! Το 2012 η Σίτι κατακτούσε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα το 1968, με κόουτς τον Μαντσίνι. Ενα χρόνο αργότερα ο Ιταλός αποχωρούσε, αλλά με 8.5 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του, αλλά και τη δυνατότητα να πιάσει άμεσα δουλειά.

Αντρέ Βίλας Μπόας

Θεωρήθηκε από πολλούς ως ο Special Two, αλλά και στους τρεις μεγάλους σταθμούς της καριέρας του δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Στις 21 Ιουνίου 2011 η Τσέλσι κατέβαλλε στην Πόρτο το ποσό των 13.3 εκατ. λίρες ως αποζημίωση για να αποκτήσει τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Η πίεση και η κακή πορεία στην Premier League οδήγησαν τους Μπλε στην απόφαση να απολύσουν τον Πορτογάλο μάνατζερ, με τον Μπόας όμως να βάζει στον λογαριασμό του 12 εκατ. λίρες. Στις 3 Ιουλίου 2012 η Τότεναμ αποφάσισε να τον φέρει στον πάγκο της. Το κακό ξεκίνημα της επόμενης σεζόν όμως τον οδήγησαν στην έξοδο μαζί με 4.5 εκατ. λίρες ως αποζημίωση! Από τη Σανγκάι πήρε περίπου 10 εκατ. λίρες για τον χρόνο που εργάστηκε και στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει τη διαφορά στο… Rally Dakar!

Ζοσέ Μουρίνιο

Τίτλοι, πολλοί τίτλοι, επιτυχίες, τεράστιες επιτυχίες στη συλλογή του Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και… μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό που προκαλούν ίλιγγο! Ο Πορτογάλος τεχνικός συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους τεχνικούς, αλλά και σε αυτούς που κέρδισαν πολλά από απολύσεις. Οπως αποκάλυψε η Daily Mail, o Ιβηρας τεχνικός θα κερδίσει από την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ 15 εκατ. λίρες, με τον ίδιο να… ρίχνει τις αρχικές αρχικές του απαιτήσεις που έφταναν τα 23 εκατ. λίρες. Είναι όμως πολλά τα εκατομμύρια που έχει κερδίσει από τις δυο απολύσεις του από την Τσέλσι! Το 2007 παρά τα δυο διαδοχικά πρωταθλήματα με τους Μπλε, ο Αμπράμοβιτς αποφάσισε να τον απολύσει. Ετσι, μοίρασε στο τιμ περίπου 23 εκατ. λίρες, με τον Μουρίνιο να καρπώνεται 18 εκατ. Το 2013 ο Πορτογάλος επέστρεψε στην Τσέλσι, το 2015 κατέκτησε ξανά την Premier League, αλλά στις 17 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς απολύθηκε και έβαλε στον λογαριασμό του 9.5 εκατ. λίρες!

Φελίπε Σκολάρι

Ναι, είναι αλήθεια ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει δώσει για αποζημιώσεις περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ και μέσα στους… τυχερούς είναι ο Φελίπε Σκολάρι! Ο Βραζιλιάνος, με τον μύθο του τελευταίου κόουτς της Βραζιλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ να τον συνοδεύει, βρέθηκε στο Στάμφορντ Μπριτζ το καλοκαίρι του 2008, αλλά άντεξε μόνο 223 ημέρες! Τον Φλεβάρη του 2009 απολύθηκε έχοντας δει τις τραπεζικές του καταθέσεις να αυξάνονται κατά 12 εκ. ευρώ!

Αντόνιο Κόντε

Ο Αντόνιο Κόντε στην παρθενική του χρονιά στην Premier League κατέκτησε τον τίτλο κι έγινε ο τέταρτος Ιταλός προπονητής που κατακτά τίτλο μετά τους Κάρλο Αντσελότι, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Κλάουντιο Ρανιέρι. Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον Αμπράμοβιτς την επόμενη σεζόν έφτασαν στο… κόκκινο, όπως και αυτές με πολλούς παίκτες. Ο Ιταλός απολύθηκε κι έφτασε σε σημείο να ζητά 20 εκατ. λίρες. Τελικώς, έβαλε στον λογαριασμό του 9 εκατ. λίρες.

Φάμπιο Καπέλο

Στους… τυχερούς απολυμένους τεχνικούς ο Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε το 2012 την Εθνική Ρωσίας με πλάνο… εξαετίας. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν μπόρεσε η Ρωσία να περάσει τη φάση τον ομίλων, ωστόσο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε κόντρα στα αρνητικά αποτελέσματα να του ανανεώσει το συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. Η Ρωσία ήταν τραγική, ο Καπέλο έφυγε μαζί με 15 εκατ. ευρώ! Περίπου το 1/3 πήρε και από την κινέζικη Ζιανγκσού Σούνινγκ στις αρχές του 2018! Φυσικά, κανείς δεν ξεχνά τα 9 εκατ. ευρώ που είχε καρπωθεί το 2007 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Λοράν Μπλαν

Ο Γάλλος μπορεί να μην έκανε τη διαφορά με την Παρί εκτός συνόρων, ωστόσο εντός κατάφερε να χτίσει κάτι εξαιρετικό. Οι τίτλοι ήρθαν, όπως και η καθιέρωση στην κορυφή. Ωστόσο, οι δισεκατομμυριούχοι Καταριανοί αποφάσισαν πως ήθελαν μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, αλλά με τον Ουνάι Εμερι στον πάγκο τους. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, ενώ χρειάστηκε να καταβάλλουν 22 εκατ. ευρώ στον Λοράν Μπλαν!

Τα πιο… άνετα εκατομμύρια της ζωής τους, πήραν ο Κένι Νταλγκλίς (10 εκ. ευρώ το 2012 από την Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν 9 εκατ. ευρώ από την Μπάγερν Μονάχου και ο Σβεν Γκόραν Ερικσον 8,2 εκατ. το 2006 από την FA!

Πηγή: gazzetta.gr