Κόντρα κορυφής στο Καμπιονάτο το Σάββατο, με τη Γιουβέντους να υποδέχεται την Ίντερ σε ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς «μπιανκονέρι» και «νερατζούρι» βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με τους Μιλανέζους να υπολείπονται 4 βαθμούς.

Με αφορμή το πολυαναμενόμενο «derby d’ Italia», ας ακούσουμε τι έχουμε να πουν τα club της Γιουβέντους και της Ιντερ για τη λειτουργία τους, αλλά και τον αγώνα…

Ρωτήσαμε λοιπόν τους ελληνικούς συνδέσμους για το ντέρμπι, αλλά και γενικότερα για τον λόγο ύπαρξης και τη λειτουργία των club τους.

Ξεκινάμε με τους φιλοξενούμενους (Ίντερ) του παιχνιδιού και συνεχίζουμε με τους γηπεδούχους (Γιουβέντους). Ό,τι μας είπαν, είχε ενδιαφέρον…

Inter Club Atene

Γιατί δημιουργήσατε τον ποδοσφαιρικό σύνδεσμο της Ίντερ;
Πριν απ’ όλα, για να αποκτήσει ισχυρή φωνή η Inter στην Ελλάδα, έπειτα για να μεταφέρουμε σε όλους του φίλους και υποστηρικτές των nerazzurri στη χώρα μας το τι ακριβώς είναι η Inter και ποια είναι η ιδεολογία της και τέλος για να προσφέρουμε στα μέλη που θα έρθουν κοντά μας κάποιες από τις εμπειρίες και τις όμορφες στιγμές που έχουμε ζήσει στον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Η Inter για όλους εμάς που φτιάξαμε την Πανελλήνια Λέσχη Φίλων F. C. INTER είναι μια μεγάλη οικογένεια που μας έχει προσφέρει εκπληκτικές στιγμές και πολύ έντονες συγκινήσεις. Επίσης στην οικογένεια αυτή υπάρχουν κάποιες αρχές και αξίες που είναι σαν βασική προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να λειτουργήσει και να ενσωματωθεί στην κουλτούρα και στον όμορφο κόσμο της F. C. INTERNAZIONALE.

Τι απαντάτε σε όσους δεν είναι υπέρ ή κατακρίνουν τη δημιουργία συνδέσμων ξένων ομάδων;
Δεν απαντάμε, απλά πιστεύουμε ότι όλοι γνωρίζουν πλέον ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν προϊόν βρίσκεται πάρα πολύ πίσω από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως είναι για παράδειγμα η Serie A. Επίσης, αυτό που έχουμε να πούμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους είναι ότι εάν η δημιουργία των ξένων αυτών συνδέσμων είναι σε στέρεες βάσεις, τότε ο έλληνας ποδοσφαιρόφιλος έχει να κερδίσει πάρα πολλά, φτάνει μόνο αυτοί που δημιουργούν τις λέσχες αυτές να έχουν πράγματα να δώσουν στα μέλη τους, τόσο σε εμπειρίες όσο και σε γνώσεις.


Τα μέλη της λέσχης στο προπονητικό κέντρο της Inter στο Appiano Gentile

Ένας σημαντικός λόγος, εκτός φυσικά του ότι υποστηρίζει την ίδια ομάδα, για να έρθει κάποιος σε εσάς και να στηρίξει την προσπάθειά σας;
Δεν υπάρχει σημαντικός λόγος για να έρθει κάποιος σε εμάς, υπάρχει απλά η ανάγκη εκείνων των φίλων, οπαδών και υποστηρικτών της Inter να θέλουν να μοιραστούν μαζί μας τις έντονες δραστηριότητες που προσφέρει απλόχερα η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων F. C. INTER αποκλειστικά και μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη της. Όποιος μας παρακολουθεί, γνωρίζει καλά το τι έχουμε καταφέρει σαν λέσχη όλα αυτά τα χρόνια και ποιες είναι οι σχέσεις μας με την επίσημη διοίκηση της Inter, η οποία σημειώνουμε ότι μας κατατάσσει ως ένα από τα πιο ενεργά και πετυχημένα Inter Club που έχει ο σύλλογος, γι’ αυτό άλλωστε και ποτέ δεν μας έχει αρνηθεί κάτι από αυτά που της έχουμε ζητήσει.


Ο πρόεδρος της λέσχης, Εμμανουήλ Ορφανός, βραβεύει τον προπονητή της Inter, Andrea Stramaccioni

Πού και πώς μπορεί να σας βρει κάποιος;
Υπάρχει η επίσημη ιστοσελίδα μας www.interclub.gr ή www.internazionale.gr που μπορεί κάποιος να μπει και να δει οτιδήποτε έχει σχέση με την Πανελλήνια Λέσχη Φίλων F. C. INTER. Επίσης, διατηρούμε τα γραφεία μας στην περιοχή της Πετρούπολης, όπου μαζεύονται τα μέλη της λέσχης μας και παρακολουθούν ζωντανά όλα τα ματς της F. C. INTERNAZIONALE.


Μεγάλη εκδήλωση στο «Hilton» για τη διοίκηση της F. C. INTER (σε πρώτο πλάνο η Bedy Moratti)

Ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές σας ως σύνδεσμος;
Κατ’ αρχάς, η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο όλων των Inter Club τον Μάρτιο του 2008, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Inter. Στη συνέχεια, η μεγαλειώδης εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στη διοίκηση της Inter στο «Hilton» τον Σεπτέμβριο του 2008 και η βράβευση από τα μέλη της λέσχης μας στον αρχηγό μας Javier Zanetti και στον Jose Mourinho. Επίσης, η δυναμική παρουσία μας στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη το 2010 και τέλος η επίσημη πρόσκληση της Inter προς τη λέσχη μας στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου Appiano Gentile, με τη βράβευση του Andrea Stramaccioni, και το τηλεοπτικό αφιέρωμα (συνέντευξη) που έκανε το Inter Channel στον πρόεδρο της λέσχης μας Εμμανουήλ Ορφανό το 2012.


Τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων F. C. INTER στον τελικό της Μαδρίτης το 2010

Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών ξένων ομάδων;
Υπάρχει μεγάλη, η οποία μετά το σκάνδαλο Calciopoli και τον υποβιβασμό της Juventus στη Serie B έγινε ακόμη μεγαλύτερη, κυρίως από τους οπαδούς της Juventus. Ωστόσο η κόντρα αυτή ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 και κορυφώνεται στις μέρες μας. Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε το αρκετά υψηλό κοινωνικό και βιοτικό επίπεδο που έχει η πλειοψηφία των οπαδών που βρίσκονται στις δύο αυτές πόλεις (Torino και Milano), πράγμα που σου δείχνει στη συνέχεια και ποιες προεκτάσεις μπορεί να έχει η αντιπαλότητα αυτή.


Τα μέλη του INTER CLUB ATENE έξω από το «Giuseppe Meazza» για το περσινό Inter-Juventus

Ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθείτε;
Όχι, γιατί απλά δεν έχει να μας προσφέρει απολύτως τίποτα. Και δεν μιλάμε μόνο από καθαρά ποδοσφαιρικής άποψης, αλλά γενικότερα σαν προϊόν. Ωστόσο η δική μας περίπτωση διαφέρει κάπως από τις υπόλοιπες, αφού οι ιδρυτές της λέσχης αυτής απέχουν συνειδητά από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα σχεδόν μια εικοσαετία.

Πώς βλέπετε την αναμέτρηση του Σαββάτου;
Το ματς είναι derby σίγουρα, που σημαίνει ότι οποιοδήποτε προγνωστικό κι αν γίνει αυτή τη στιγμή θα είναι παρακινδυνευμένο. Ωστόσο η γενική αίσθηση που υπάρχει στην Ιταλία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ότι η Inter είναι πιο κοντά στη νίκη, αφού βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση, λόγω κυρίως του σερί των θετικών αποτελεσμάτων που έχει τον τελευταίο μήνα. Τελειώνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από την απόδοση του διαιτητή της αναμέτρησης, αφού συνηθίζεται συχνά πυκνά σε ματς Juventus-Inter ή και αντίστροφα η διαιτησία να μην κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα η Inter να ξεκινάει σχεδόν πάντα στο ματς αυτό με παίκτη λιγότερο. Ελπίζουμε το Σάββατο να κρατηθούν τουλάχιστον τα προσχήματα και τότε σίγουρα η ομάδα με τα μπλε και μαύρα θα πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη.

Πληροφορίες
INTER CLUB ATENE – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΙΝΤΕΡ

Γραφείο: Αθήνα, Αν. Ρωμυλίας 131231, Πετρούπολη
Τηλέφωνο: 6982770185
E-mail: [email protected]
Site: www.interclub.gr

Gruppo Greco

Γιατί δημιουργήσατε τον ποδοσφαιρικό σύνδεσμο της Γιουβέντους;
Γιατί αγαπάμε την ομάδα μας. Γιατί θέλουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο και όχι να την παρακολουθούμε μόνο από την τηλεόραση. Μέχρι σήμερα, το Gruppo Greco έχει πραγματοποιήσει 63 ταξίδια για να δούμε τη Γιουβέντους (παρουσία στις εξέδρες του Juventus stadium θα έχουμε και στο ματς του Σαββάτου). Μέσω του club έχουν ταξιδέψει δεκάδες άνθρωποι, που δεν θα το είχαν κάνει αν δεν υπήρχε η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βοηθάς ανθρώπους να πραγματοποιήσουν ένα όνειρό τους. Και το να δεις ένα μεγάλο παιχνίδι στην Ιταλία είναι μια ξεχωριστή εμπειρία…

Τι απαντάτε σε όσους δεν είναι υπέρ ή κατακρίνουν τη δημιουργία συνδέσμων ξένων ομάδων;

Απαντάμε πως ο καθένας συμμετέχει σε ό,τι του αρέσει και τον εκφράζει. Σεβόμαστε κάθε άποψη, αλλά χαράζουμε τη δική μας πορεία. Το να παρακολουθείς μια ομάδα έξω από τη χώρα σου είναι ακριβώς το ίδιο με το να κάνεις ένα ταξίδι για να δεις μια συναυλία. Βλέπουμε διαφορετικά μέρη, έχουμε γνωρίσει μια νέα ποδοσφαιρική-οπαδική κουλτούρα και θεωρούμε πως έχουμε βγει κερδισμένοι από αυτή την ενασχόληση. Σημασία έχει να περνάς καλά χωρίς να ενοχλείς τους άλλους. Και εμείς κάνουμε και τα δύο.


Μέχρι σήμερα, το club της Γιουβέντους στην Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει 63 εκδρομές για παιχνίδια της «Μεγάλης Κυρίας»

Ένας σημαντικός λόγος, εκτός φυσικά του ότι υποστηρίζει την ίδια ομάδα, για να έρθει κάποιος σε εσάς και να στηρίξει την προσπάθειά σας;
Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους είναι ο μοναδικός σύνδεσμος που υποστηρίζει την έννοια του «πανελλήνιου» club. Έχουμε δημιουργήσει, εκτός από τον κεντρικό πυρήνα της Αττικής, πυρήνες στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη. Μέλη μας είναι από όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά τα παιδιά που μας τιμούν και μας στηρίζουν τόσα χρόνια έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις. Μέσω του Gruppo Greco έχουν γίνει μέλη στην οικογένεια της Γιουβέντους. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο πανελλήνια συγκέντρωση σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδας για να βρεθούμε όλοι μαζί, να περάσουμε καλά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Η πορεία μας σχεδόν μια δεκαετία είναι ο καθρέφτης του club.


Το Gruppo Greco στο Χέιζελ το 2010.

Πού και πώς μπορεί να σας βρει κάποιος;

Μπορεί να μας βρει σε τρία σημεία. Στην Αττική είναι τα γραφεία μας (Αραπάκη 6, στην Καλλιθέα, στον 2ο όροφο). Στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη συγκεντρωνόμαστε σε cafe. Όλα αυτά υπάρχουν στη σελίδα μας στο διαδίκτυο gruppogreco.blogspot.gr. Το blog μας ανανεώνεται καθημερινά για κάθε μας δραστηριότητα, αλλά και ειδήσεις γύρω από την ομάδα.


Ο Μαρτσέλο Λίπι είναι επίτιμο μέλος του ελληνικού club της Γιουβέντους

Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή σας ως σύνδεσμος;
Στην οκτάχρονη πορεία μας υπάρχουν αρκετές σημαντικές στιγμές που μας έχουν σημαδέψει. Μια από τις καλύτερές μας είναι η παρουσία μας στην τελετή μνήμης των θυμάτων του Χέιζελ. Το 2010, αντιπροσωπεία του Gruppo Greco βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να τιμήσει τους 39 συνανθρώπους μας που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή στον τελικό του 1985. Πολύ δυνατή οπαδική στιγμή. Σημαντικές στιγμές ήταν όταν συναντήσαμε τον Μισέλ Πλατινί και τον Μαρτσέλο Λίπι, οι οποίοι είναι επίτιμα μέλη του club. Ήμασταν στα εγκαίνια του νέου μας γηπέδου, στη φιέστα του 30ού πρωταθλήματος αλλά και σε παιχνίδια στη Serie B. Επίσης, η φιλία που έχουμε δημιουργήσει με τους μεγαλύτερους συνδέσμους της Γιουβέντους στην Ιταλία είναι μια εξίσου σημαντική κίνηση.


Στιγμιότυπο από πανελλήνια συγκέντρωση του Gruppo Greco

Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών ξένων ομάδων;
Φυσικά και υπάρχει. Το ποδόσφαιρο αν δεν έχει καζούρα και πειράγματα, δεν έχει και ενδιαφέρον. Ως εκεί όμως. Αν ζήσει κάποιος από κοντά την ιταλική οπαδική κουλτούρα, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τους δημιουργούς του κινήματος των Ultras, θα δει πως τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γίνονται στον δικό μας τόπο. Δεν μιλάμε βέβαια για έναν ιδεατό κόσμο, αλλά είναι ένας καλύτερος και ποιοτικότερος μικρόκοσμος.


Το γραφείο της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους στην Καλλιθέα είναι ένας από τους πιο όμορφους οπαδικούς χώρους στην Ελλάδα

Ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθείτε;
Το Gruppo Greco δεν παρακολουθεί ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποια μέλη του όμως ναι. Υπάρχουν παιδιά που είναι μόνο Γιουβέντους και άλλοι που υποστηρίζουν και μια ελληνική ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρει όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Πώς βλέπετε την αναμέτρηση του Σαββάτου;
Θέλουμε να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη. Εμείς δεν παίζουμε ποδόσφαιρο, οπότε μπορεί το μυαλό μας να είναι πάνω από το κεφάλι μας. Και επειδή είμαστε οπαδοί, περιμένουμε το καλύτερο δυνατό.

Πληροφορίες
GRUPPO GRECO JUVENTUS – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γραφείο: Αραπάκη 6, Καλλιθέα (2ος όροφος)
Τηλέφωνο: 6973087027
E-mail: [email protected]
Site: gruppogreco.blogspot.gr