Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την Παρασκευή (04/01, 21:00), τον Ρικ Πιτίνο, αλλά και την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είπε αρχικά στη media day της ομάδας: «Είναι προφανώς ένα πολύ σημαντικό ματς στη Euroleague, το Νο1. Την ίδια στιγμή είναι ένα ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και αυτό από μόνο του έχει μεγάλη δυναμική. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στο ΣΕΦ, μπροστά στους οπαδούς μας και είμαι σίγουρος πως θα φέρουν ενέργεια και ενθουσιασμό στο παιχνίδι. Είμαστε πολύ… πεινασμένοι για να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να τους δώσουμε έναν λόγο να πανηγυρίσουν».

Για την κατάσταση των Τίμα – Αγραβάνη, σχολίασε: «Είναι εκτός και οι δύο, ο Αγραβάνης περισσότερο καιρό. Θα δούμε πώς θα πάνε και σήμερα στην προπόνηση. Η κατάστασή τους επανεκτιμάται μέρα με τη μέρα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ματς με την Νταρουσάφακα, υποστήριξε: «Προφανώς δεν παίξαμε καλά στην Τουρκία και δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε αυτό. Είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν στη διάρκεια της Euroleague. Βγαίνεις στο παρκέ και δεν σουτάρεις καλά και παίζεις εκτός ρυθμού. Έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να επιστρέψουμε στη σταθερότητά μας».

Για την αλλαγή που έχει φέρει ο Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ανέφερε: «Γενικά, πιστεύω πως η επιρροή είναι μεγαλύτερη στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά όταν έχεις περισσότερο καιρό με την ομάδα σου και κάνεις περισσότερες προπονήσεις, δίνεις έμφαση στο τακτικό κομμάτι και στο μπάσκετ. Θα δούμε σίγουρα διαφορετικά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι, που δεν έχουμε δει πριν».

Για τις δύο ήττες από το «τριφύλλι» στη διάρκεια της σεζόν και την πίεση που υπάρχει, τόνισε: «Δεν νομίζω πως χρειαζόμαστε περισσότερη ή λιγότερη πίεση. Το ματς είναι σημαντικό, είναι ένα ντέρμπι με τη δυναμική που έχει αυτό. Πρέπει να βγούμε και να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο, όπως κάναμε και πριν την Νταρουσάφακα».

Για το τι έχει να πει στον Πιτίνο, που είναι «rookie» σε αυτά τα ντέρμπι, πρόσθεσε: «Θα δει κάτι που δεν έχει δει ποτέ ξανά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει υπάρξει μέρος πολλών μεγάλων αγώνων στην καριέρα του και είμαι σίγουρος πως θα απολαύσει την ατμόσφαιρα».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει καταπληκτικούς οπαδούς και ανυπομονούμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να τους κάνουμε να απολαύσουν το παιχνίδι».

Για το τι θα άλλαζε στα δύο προηγούμενα ματς με τον Παναθηναϊκό, κατέληξε: «Νομίζω πως μιλήσαμε πολύ γι’ αυτά τα ματς. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα σε αυτά τα δύο ματς, ώστε να είμαστε επιτυχημένοι. Θέλω να βγούμε και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρω ότι μπορούμε και που παίζαμε πριν λίγο καιρό και θα δούμε τι θα γίνει».

Λίγο αργότερα είπε και στην κάμερα της Nova για την… κόντρα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, Στέφεν Σμιθ: «Βεντέτα; Όχι! Δεν χρησιμοποιώ το Twitter. Δεν με απασχολεί. Έκανα ένα σχόλιο σχετικά με τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, που έλεγαν πως ο Ντόντσιτς δεν έπρεπε να είναι στο Νο1 του draft. Για μένα ήταν ξεκάθαρη η επιλογή, ο καλύτερος παίκτης του draft».

Πηγή: gazzetta.gr