Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να ισχυρίζεται συνέχεια το τελευταίο διάστημα ότι η Λίβερπουλ τη δεδομένη στιγμή είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο, αλλά ο Γίργκεν Κλοπ εξήγησε στη συνέντευξη τύπου πριν τη μεγάλη μεταξύ τους μάχη (Πέμπτη, 22:00), ότι οι αντίπαλοί τους παραμένουν η Νο1 ομάδα που πρέπει να νικήσεις:

«Το έχουμε αισθανθεί όλοι μας σε αρκετές περιπτώσεις. Πρόκειται πραγματικά για μία πολύ σκληρή ομάδα, με έναν εκπληκτικό προπονητή. Για να νικήσουμε, θα πρέπει να είμαστε τολμηροί, γεμάτοι επιθυμία, θυμωμένοι. Και όχι μόνο οι παίκτες, αλλά όλοι μας. Αλλά υπάρχει βέβαια και ο αντίπαλος, που το έχω πει καιρό τώρα, ότι για εμένα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Το πιστεύω 100% και αφορά τον τρόπο που παίζουν, όσα βγάζουν στο γήπεδο και όσα έχουν πετύχει».

Ο Γερμανός τεχνικός των Reds προσπάθησε στη συνέχεια να ρίξει κάπως την ένταση, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εφικτό: «Εάν χάσουμε, ο κόσμος θα σκεφτεί ότι αφήνουμε ξανά να γλιστρήσει από τα χέρια μας ή κάτι τέτοιο. Για εμάς όμως δεν είναι έτσι η κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παίζουμε, να παλεύουμε. Όλα τα άλλα είναι φόβοι και ιστορίες. Αυτό που δεν μου αρέσει μόνο, είναι ότι κάποιοι οπαδοί μας ήδη πανηγυρίζουν. Αυτό το θεωρώ έλλειψη σεβασμού. Αν είναι να συμβεί, θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί όταν πρέπει».

Πηγή: gazzetta.gr