Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην 70μελή αποστολή της Φενερμπαχτσέ, η οποία έφθασε  χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τον αυριανό αγώνα των ομίλων του Europa League.

Η αποστολής της τουρκικής ομάδας αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με προορισμό την Λευκωσία κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, που θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Γιάπας δήλωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά και οι άνθρωποι της Φενέρ έδειξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΑΕΛ στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχθεί.

Ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες στο στάδιο έχουν ολοκληρωθεί και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες αποκοπές στις κερκίδες, ώστε οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας να μην έχουν επαφή με τους υπόλοιπους φιλάθλους.

Ο κ. Κωνσταντινίδης εξήρε τη συνεργασία των επικεφαλής των τουρκοκύπριων οπαδών οι οποίοι, είπε, έδωσαν τα στοιχεία και των χιλίων εκατόν σαράντα τουρκοκυπρίων, τους αριθμούς των εισιτηρίων τους και τους αριθμούς των λεωφορείων με τα οποία θα μεταφερθούν στις ελεύθερες περιοχές. Ανάλογη, πρόσθεσε, είναι η συνεργασία και των οπαδών της ΑΕΛ.

Κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις αψίδες ασφαλείας. Ο κ. Κωνσταντινίδης διευκρίνισε ότι με βάση τους διεθνείς κανονισμούς επιτρέπεται η μεταφορά στο γήπεδο εθνικών συμβόλων, όπως είναι οι τουρκικές σημαίες, αλλά απαγορεύεται ρητά η μεταφορά συμβόλων μη αναγνωρισμένων κρατών, όπως είναι οι σημαίες του ψευδοκράτους.