Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία απέναντι στη Μίλαν και ο Κούτρης δήλωσε «παρών». Μετά το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο για να να πανηγυρίσουν και κάπου εκεί ο διεθνής μπακ δεν άντεξε, λυγίζοντας και αφήνοντας τα δάκρυά του να τρέξουν!

«Μιλάμε για μία επική πρόκριση, για μία νύχτα μαγική που θα την θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Θα την λέμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Πάνω από όλα καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο. Το χρωστάγαμε στους εαυτούς μας. Κάναμε και τον κόσμο να μας πιστέψει και μας βοήθησε πολύ. Ήταν ο 12ος παίκτης. Για αυτές τις νύχτες ζούμε. Είμαι πολύ τυχερός και περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα.

Στο πρώτο 25λεπτο νόμιζα ότι παίζαμε μπάσκετ. Έγινε το ματς ροντέο. Κοιτάζω το ρολόι, ήταν στο 25’ και νόμιζα ότι ήταν στο 40’. Η εντολή ήταν να πιέσουμε ψηλά, χάσαμε και μία τεράστια ευκαιρία στο 10ο δευτερόλεπτο. Ήταν μία τεράστια πρόκριση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα».

Όσον αφορά για το δικό του ξέσπασμα στο τέλος, σχολίασε: «Η συγκίνηση που νιώθεις όταν καταφέρνεις κάτι σπουδαίο. Μου βγήκε τελείως αυθόρμητα. Με το που έληξε ο διαιτητής και είδα τον κόσμο να σηκώνεται ψηλά και να πανηγυρίζει, δεν άντεξα και ξέσπασα. Αυτές είναι οι στιγμές που θες να ζήσεις ως ποδοσφαιριστής. Ίσως είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου μέχρι την επόμενη. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Αυτό που πετύχαμε ήταν πολύ σπουδαίο και είναι και ο αντίπαλος που το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο» τόνισε φανερά συγκινημένος ο μπακ του Ολυμπιακού.