Η τρέχουσα σεζόν για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με ένα μεγάλο εμπόδιο, που είχε να κάνει με την αδυναμία της ΠΑΕ να καλύψει κάποιες από τις σημαντικές υποχρεώσεις της. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κλήθηκε να διαχειριστεί το -6, το οποίο έβαζε δύσκολα σε παίκτες και τεχνικό τιμ.

Μπορεί η πορεία του «τριφυλλιού», βάσει την συνθηκών που διαμορφώθηκαν, να κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αλλά στον σύλλογο δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν και τη νέα αγωνιστική περίοδο τα ζητήματα της τωρινής.

Οι «πράσινοι» έχουν μπει εδώ και καιρό σε διαδικασία διευθέτησης των ανοιχτών υποχρεώσεων προς πιστωτές και πρώην ποδοσφαιριστές, με στόχο η ΠΑΕ να πάρει την άδεια συμμετοχής στο επερχόμενο πρωτάθλημα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα και καθημερινές επαφές πρόσωπα ή εταιρείες  στους οποίους υπάρχουν χρωστούμενων, ώστε να υπάρξουν νέοι διακανονισμοί και ρύθμιση οφειλών.

Κάποιες από τις υποθέσεις αυτές βρίσκονται κοντά στη λύση τους, για άλλες συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, ενώ στον Παναθηναϊκό υπάρχει αισιοδοξία πως όλα στο τέλος θα κυλήσουν όπως πρέπει, για να έρθει η πολυπόθητη άδεια.