Η Τότεναμ πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη επί της Τσέλσι, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1987, και έδειξε πανέτοιμη να παλέψει για τον φετινό τίτλο στην Premier League. Τα «σπιρούνια» έκαναν εντυπωσιακό ματς, επικράτησαν 3-1 των «μπλε» και βρέθηκαν στο -5 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στον αντίποδα, ο Μαουρίτσιο Σάρι είδε το αήττητό του στο Νησί να σταματά στη 13η αγωνιστική και να μένει στο -7 από την κορυφή. Το εντυπωσιακό είναι πως από το 2014, που ανέλαβε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, η ομάδα του έχει κερδίσει τα περισσότερα λονδρέζικα ντέρμπι (22) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της πρωτεύουσας.

Η Τότεναμ έκανε ονειρικό ξεκίνημα, καθώς στο πρώτο 20λεπτο είχε μετατρέψει το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο. Μόλις στο 8ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξε το σκορ, όταν από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ερικσεν, ο Αλι με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ήταν το 6ο του γκολ στα πέντε τελευταία ραντεβού με την Τσέλσι. Οι Σπερς ήταν καταιγιστικοί, συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 10′ και στο 13′, αλλά ο Σον σε ισάριθμες περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 16′ ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» για τους φιλοξενούμενους. Ο Κεϊν βρήκε ελεύθερο χώρο και με σουτ πέτυχε το 2-0. Τέρμα στο οποίο φέρει ευθύνη τόσο η άμυνα των φιλοξενούμενων όσο και ο Κέπα. Παράλληλα, ήταν το 25ο γκολ του φορ της Τότεναμ σε ντέρμπι του Λονδίνου και μόνο ο Τέντι Σέριγχαμ έχει περισσότερα (32). Κι όμως, η κατάσταση δεν άλλαξε για την ομάδα του Σάρι, οι γηπεδούχοι αμύνονταν εξαιρετικά και όποτε έβρισκαν χώρους έκαναν άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα.

Στο 30′ έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Κέπα με ωραία επέμβαση στην προβολή του Αλντερβάιρελντ κράτησε την ομάδα του στο κόλπο. Η Τσέλσι έκανε το χειρότερό της ματς, ήταν ανύπαρκτη δημιουργικά, χωρίς επιλογές στην επίθεση και με κάκιστη κυκλοφορία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 38′, όταν το σουτ του Αζαρ έβγαλε ο Γιορίς.

Η Τσέλσι προσπάθησε να αλλάξει το σκηνικό στην επανάληψη και με στο 53′ βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά ο Γουίλιαν… κατάφερε να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, η Τότεναμ, στην πρώτη καλή φάση στην επανάληψη βρήκε δίχτυα. Ο Σον έκανε καταπληκτική κούρσα και με άψογο τελείωμα πέτυχε το 3-0. Αυτό ήταν το 50ο τέρμα του με τους Λονδρέζους.

Η κατοχή για τους «μπλε» έφτασε στο 66%, αλλά ευκαιρίες έκαναν μόνο οι γηπεδούχοι. Στο 68΄ο Κέιν έχασε το άχαστο και στο 70′ ο Αλι δεν μπόρεσε από κοντά να ξαναβρεί δίχτυα. Η… καλή Τσέλσι εμφανίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Στο 84ο λεπτό ο Ζιρού με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1 και παράλληλα έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που σκόραρε 20 γκολ ως αλλαγή.

Πηγή: gazzetta.gr