Ο Βαγγέλης Γραμμένος είχε προαναγγείλει μετά τον τελευταίο αγώνα της εθνικής Ανδρών για το Nations League, ότι τις επόμενες ημέρες η ΕΠΟ θα αποφασίσει για την έδρα της «γαλανόλευκης» όσον αφορά τα παιχνίδια που θα δώσει στα προκριματικά του Euro 2020.

Πριν καλά-καλά υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, κυκλοφόρησαν πολλά σενάρια που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Αρκετά είναι τα γήπεδα που θέτουν υποψηφιότητα για να αναλάβουν αυτόν τον… ρόλο, είτε ως πρώτη έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, είτε ως δεύτερη.

Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, πιο πιθανή λύση για να «στεγαστεί» η Εθνική είναι το Παγκρήτιο. Τα ρεπορτάζ που υπήρχαν πριν καν φτάσει η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη (πλέον) να δίνει τα παιχνίδια με Φινλανδία και Εσθονία, το συγκεκριμένο γήπεδο είχε «παίξει» δυνατά στα ρεπορτάζ. Βεβαίως, θα πρέπει να γίνουν αρκετές βελτιώσεις σε κάποιες από τις υποδομές του.

Το στάδιο του Ηρακλείου δεν είναι το μοναδικό. Υποψηφιότητα θέτει και το AEL FC Arena της Λάρισας, όμως υπάρχει προβληματισμός για τον κακό αγωνιστικό χώρο του, αλλά και για το γεγονός ότι η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη, διότι απέχει αρκετά από αεροδρόμιο.

Επίσης, πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για το γήπεδο της Ξάνθης, με τη διαφορά ότι ο αγωνιστικός του χώρος είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτόν της Λάρισας. Εσχάτως, δυνατό μπάσιμο έκανε και το Παμπελοποννησιακό, έπειτα από σχετική πρόταση την οποία κατέθεσαν ο δήμος Πατρέων και η ΕΠΣ Αχαΐας. Μάλιστα, θα γίνει και αλλαγή χλοοτάπητα, για να εξυπηρετηθούν οι σχετικές ανάγκες. Και πάλι, όμως, το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει αεροδρόμιο, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, βάσει των επιταγών της UEFA.

Επιπλέον, πάντα υπάρχει στα υπ’ όψιν και το γήπεδο της Τούμπας τόσο για να αποτελέσει την πρώτη έδρα όσο και τη δεύτερη, με το «Απόστολος Νικολαΐδης» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας να προστίθεται στην ίδια λίστα.

Πάντως, ως δεύτερη έδρα φαβορί δείχνουν να είναι είτε το Καραϊσκάκη, είτε το Ολυμπιακό Στάδιο, με το φαληρικό γήπεδο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, λόγω του ότι ο αγωνιστικός χώρος στο στάδιο του Αμαρουσίου ταλαιπωρείται αρκετά από τα συνεχόμενα παιχνίδια ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.